Tillbaka till startsidan

Du är här:

Måltidsersättning till gymnasieelever

Nu kan du som läser på gymnasiet få ersättning för skollunch av oss. Sammanlagt kan du få 2 250 kronor för den tid som du på grund av åtgärder för att minska smittrisken måste läsa på distans.

De senaste veckorna har skolvardagen sett lite annorlunda ut än vad gymnasieeleverna är van vid. En skillnad är att de nu inte får lunch i skolan utan att detta behöver ordnas hemma. Det kan innebära en ökad ekonomisk belastning för eleven eller dess familj. Vi vill bidra till att underlätta för eleverna och deras familjer. Därför har vi idag beslutat att alla gymnasieelever som är skrivna i vår kommun ska få ersättning för de luncher som de vanligtvis äter i skolan.


Eleven får ersättning för de tre månader som den inte får mat i skolan; 750 kronor per månad, alltså sammanlagt 2 250 kronor.

 

På detta sätt ger vi stöd till familjerna och stärker deras köpkraft, vilket kommer näringslivet till godo. Dessutom ger vi bidrag på samma villkor, alltså oberoende av var eleven bor och hur tillgång till exempelvis restauranger är på den platsen.

Ansök om ersättning för skollunch

För att få pengarna utbetalt måste vårdnadshavaren eller eleven skicka in en ansökan och lämna in sina bankuppgifter till oss snarast möjligt. Alla gymnasieelever får under veckan ett brev hemskickad där vi förklarar hur ansökan går till.


Den här nyheten är relaterad till coronaviruset. Informationen i nyheten är baserat på det aktuella läget vid publicering och kan sluta vara aktuellt om läget förändras. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på www.svenljunga.se/corona

Kontakt

Uppdaterad: