Tillbaka till startsidan

Du är här:

Vi tillverkar egna skyddsvisir

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset inom vård och omsorg behövs en hel del skyddsutrustning, som delvis blivit svår att få tag på. Därför bygger nu vår dagliga verksamhet visir av overheadpapper.

På bilderna visar P-E några av stegen i hans nya arbetsuppdrag. Vår dagliga verksamhet har som mål att ge deltagarna meningsfull sysselsättning och värdefull gemenskap - och nu har det tillkommit en ny, viktig uppgift. Skyddsvisiren behövs bland annat inom vår äldreomsorg och hemtjänst. Coronaviruset överförs via droppsmitta, visiren skyddar alltså både personal och vårdtagare.


Våra engångsvisir är gjorda av overheadpapper - ett genomskinligt A4 ark i plast - som fästes i metalskenan som annars håller ihop hängmappar. På så sätt får gammalt kontorsmaterial får nytt liv.

Den här nyheten är relaterad till coronaviruset. Informationen i nyheten är baserat på det aktuella läget vid publicering och kan sluta vara aktuellt om läget förändras. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på www.svenljunga.se/corona

Kontakt

Uppdaterad: