Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Stanna hemma - behöver du hjälp?

Folkhälsomyndigheten uppmanar dig som är 70 år och äldre att begränsa dina fysiskt nära kontakter med andra så långt som möjligt under en tid framöver. Är du över 70 år och saknar möjlighet att få hjälp med inköp av livsmedel eller mediciner från
anhöriga, grannar eller vänner?

Vi kan nu tillfälligt hjälpa dig! Vi förmedlar kontakt med volontärer, bland annat från Röda korset och Svenska kyrkan. Ha gärna god framförhållning så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt.


Så här går det till:

  1. Hör av dig till vår samordnare Emma Vånder på 0325-180 13 eller emma.vander@svenljunga.se
    Telefontid: måndag-onsdag mellan klockan 10.00-12.00 och 13.00-15.00
  2. Förbered en noggran inköpslista. Bestäm ett maxbelopp!
  3. När du fått information om din volontär: meddela din inköpslista och maxbelopp över telefon eller e-post. Bestäm hur betalningen och överlämningen ska gå till.
  4. Din volontär gör inköpen, levererar varorna och lämnar kvittot och tar emot betalningen på sättet ni kommit överens om. Swish är ett bra alternativ eftersom det går att betala en exakt summa.

 

Vill du bidra?

Fråga grannar, vänner och anhöriga som är över 70 år eller i riskgrupp om du kan hjälpa till med något. Det kan kännas tryggt att i första hand få hjälp av någon man känner, men ibland kan det vara svårt att be om hjälp. Du kan också kontakta Röda korset eller Svenska kyrkan för att hjälpa till som volontär.

Tänk på att minska risken för smittspridning vid leverans av varor - du måste vara frisk, tvätta dina
händer ofta och ordentligt, håll avstånd.Den här nyheten är relaterad till coronaviruset. Informationen i nyheten är baserat på det aktuella läget vid publicering och kan sluta vara aktuellt om läget förändras. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på www.svenljunga.se/corona

Kontakt

Uppdaterad: 28 oktober 2020