Träffpunkt är vår nya modell för landsbygdsdialog med syfte att vi ska bli bättre på att tillsammans arbeta mot visionen: Svenljunga - här skapar vi det godaste livet. Träffpunkt är ett nytt sätt för dig att vara med och påverka kommunens utveckling.
Träffpunkt är en modell som skapar möten och samarbeten, med fokus på att utveckla ett särskilt geografiskt område. Det bygger på kommuninvånarens engagemang och känsla för sitt närområde. Träffpunkt uppmanar oss till ett förvaltningsöverskridande arbete, i samverkan med politiken.
Att kontinuerligt mötas och samtala ökar förståelsen och kunskapen mellan oss (invånare, kommunen/förvaltningar/politiken). Det är därför en viktig faktor för det gemensamma arbetet med att nå kommunens vision.
Första steget är insamling av underlag från invånare och lokala företag, detta sker genom digitala enkäter.
Steg två är ett dialogmöte mellan invånare och tjänstepersoner.
Steg tre är dialogmöte där mellan invånare och politiker.
Det sista avslutande steget har fokus på uppföljning med träffar inom olika, mindre grupperingar.
Modellens tyngdpunkt och framgång bygger på att tjänstepersoner med rätt kompetens och mandat att fatta beslut deltar i dialogmötena. För att skapa tilltro mellan vår organisation och kommuninvånaren är det viktigt att ansvariga i respektive område avsätter tid och förebereder sig på inkomna frågor så vi kan ge så tydliga svar och att rätt arbetsgrupper kan bildas.
Dialogmötena sker i fem olika geografiska områden och omfattar hela Svenljunga kommun förutom Svenljunga tätort.
Områdena är uppdelade enligt följande:
Det sker två Träffpunkter per år, en på våren och en på hösten. Varje år tar vi oss alltså an två geografiska områden. Undantag är valår för riksdag, kommun- och regionfullmäktige - då sker inget möte på hösten.
Nästa tillfälle för Träffpunkt och varje dialogmöteinformerar vi om via våra nyheter, våra sociala medier
och på vår informationssida i Svenljunga Tranemo Tidning
.
Till varje Träffpunkt är kommuninvånare som är bosatt i det aktuella geografiska området välkomna. Även lokala företag inom det geografiska området kan svara på enkäten och delta på dialogmötena.