Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Gratis busskort för ungdomar

Under hela sommarlovet kan ungdomar åka gratis med kollektivtrafiken i hela regionen med vårat fritidskort. De kostnadsfria fritidskortet finns för avhämtning fram till 19 juni i kontaktcenter och på biblioteket.

blå buss från Västtrafik

Fritidskorten gäller hela sommarlovet fram till den 31 augusti och gäller resor med kollektivtrafik i hela regionen.

Hur får jag ett ungdomskort?

Det finns kort för alla elever i vår kommun som på vårterminen lämnar årskurs 6 till 9 på grundskolan och 1 till 2 på gymnasieskolan (gäller inte dig som är äldre än 19 år och går ut årskurs 3 i gymnasiet). Även du som saknar personnummer kan få ett busskort. Du behöver inte ansöka, men du måste hämta kortet själv. Din vårdnadshavare kan också hämta ut kortet åt dig.


Du hämtar ditt kort från tisdag 21 maj i kontaktcenter på kommunhuset. Från måndag den 27 maj kan du även hämta kortet på huvudbiblioteket eller biblioteksfilialerna. Du måste hämta ditt kort senast 19 juni.


Korten är personliga. Skriv ditt namn på baksidan. Tänk på att ta hand om ditt kort ordentligt! Det är en värdehandling och du ansvarar själv för kortet. Du får inte ett nytt kort om du tappar ditt.  

Ungdomsaktiviteter i Svenljunga på sommaren

Fritidskortet ger dig en stor möjlighet att upptäcka din omvärld, nu i sommar är det ett bra tillfälle att passa på att lära känna mer av din hemkommun och träffa nya kompisar. Följ gärna vår facebooksida Lovaktiviteter Svenljungalänk till annan webbplats för att få reda på en massa gratis aktiviteter som du kan vara med på under sommaren. Fler tips kan du även få via turistbyrån

Kontakt

Uppdaterad: 20 maj 2019