Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Rullande bibliotek ger ökad service

Nästa år ökar vi vår servicenivå ett rejält snäpp tack vare en bokbil. Denna smidiga bil kommer i första hand möjliggöra för fler att ta del av bibliotekets tjänster, men även annat såsom tekniksupport och information om våra verksamheter, pågående projekt eller turistinformation kan vid behov resa med.

Bokbilen i storlek av en husbil är en smidigare lösning för oss än en bokbuss eftersom det blir lättare att komma fram på alla vägar, lättare att hitta bra platser att stanna till vid längs turen och eftersom den inte behöver ett särskilt körkort blir det lättare att tillsätta personal.

 

När bokbilen är igång stänger vi de tre utlåningsstationerna som finns kvar. Bokbilen kan ge en mycket högre service än utlåningsstationerna. Vi blir flexibla och kan anpassa oss efter behov och önskemål på ett helt nytt sätt; exempelvis genom att kunna ändra rutten för att delta i evenemang. Eller genom att snabbt och enkelt kunna byta innehållet från våra turer till allmänheten till att ena dagen åka till äldreboenden och sedan byta alla böcker till barnböcker för att nästa dag besöka våra förskolor.

 

Bokbilen är en investering som samhällsbyggnadsnämnden och kommunstyrelsen beslöt att ge 1,5 miljoner kronor till, dessutom har vi fått 1,2 miljoner av Kulturrådet. Bidraget från Kulturrådet är inom ramen för deras satsning Stärkta bibliotek, och vi är en av de kommuner som har fått mest bidrag.

 

Nu är bokbilen beställd och förhoppningsvis kan du låna din första bok från bokbilen under hösten 2019. Vi ser fram emot att träffa dig i denna nya form!

Kontakt

Uppdaterad: 08 januari 2019