Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Välkommen till nya svenljunga.se! 

Den 17 oktober lanserades vår nya webbplats för organisationen Svenljunga kommun, svenljunga.se. Målet har varit att ta fram en lättnavigerad och modern webbplats.

Våren 2018 påbörjades arbetet med att göra om svenljunga.se och fokus har varit att ge invånare, besökare, föreningar, företag och andra organisationer ännu bättre service och mer inspiration via webben. Tillgänglighet har varit ett ledord med syfte att skapa en lättanvänd webbplats för alla.

Tyck till om svenljunga.se

Att underhålla webbplatser är ett kontinuerligt arbete. Utvecklingsarbetet kommer löpande att fortsätta, och webbplatserna behöver fortlöpande uppdateras för att ha ett aktuellt innehåll. Hjälp oss gärna i detta arbete genom att fylla i enkäten Tyck till om svenljunga.se

Vår största kommunikationskanal

Webbplatsen svenljunga.se är vår största kommunikationskanal och navet i vår kommunikation med i snitt 15 000 besök varje vecka. De flesta som besöker vår webbplats gör det för att de har ett specifikt ärende. De kanske vill göra en ansökan, få svar på en fråga eller vill veta en viss verksamhets öppettider. En kommuns verksamhet är omfattande, och att erbjuda en lättnavigerad webbplats med tydlig information inom alla verksamhetsområden är en stor utmaning.

 

Vår tidigare webbplats lanserades för cirka åtta år sedan och levde mot slutet inte upp till de krav som finns på moderna webbplatser. För tio år sedan fanns till exempel inte smartphones. I dag använder nästan hälften av våra besökare mobil eller surfplatta. Vi anpassade webbplatsen i slutet av 2016 till responsivt läge, men nu är den även byggt för att fungera lika bra oavsett om du surfar från en mobil, läsplatta eller dator.

Webbplatsen har också anpassats efter de senaste riktlinjerna avseende tillgänglighet. Vi har uppdaterat strukturen. Vi har skrivit om samtliga texter för att de ska bli enklare, tydligare och trevligare. Vi har i både layout och kod fokuserat på tillgänglighet.

Nya e-tjänster på gång

E-tjänster efterfrågas i allt högre utsträckning av invånarna, och är också ett sätt att effektivisera organisationens arbete. Tidigare i år har vi börjat med e-tjänster för vuxenskola och förskola, samt BankId inloggning till edWise, och en e-tjänst för utdrag av registrerade personuppgifter. Vi fortsätter med att utveckla fler e-tjänster och ser fram emot att presentera dessa inom en snar framtid, tillsammans med en självserviceportal. E-tjänsterna kommer att bli fler med tiden.

Kartor

Vi har börjat arbeta mer med kartor. Du kanske använde vår karta över vallokaler inför valet i september? Nu finns det fler kartor med olika funktioner, och det kommer bli ännu mer. Ta exempelvis en titt på våra pågående detaljplaner.

Evenemang och upplevelser

Vår evenemangskalender finns som tidigare på www.svenljungatranemo.selänk till annan webbplats, vår turistwebb där du även hittar allt möjligt att uppleva i Svenljunga och grannkommunen Tranemo. Dessutom jobbar vi på ytterligare en platsbaserad upplevelsewebb, en ny version av visitfegen.se tillsammans med Gislaved och Falkenbergs kommun.

På dessa två webbplatser ska både invånare och besökare inspireras till att ta del av det utbud av upplevelser, evenemang, restauranger, caféer och boenden som finns i kommunen.

 

Vi bjuder härmed in samtliga föreningar och organisationer som anordnar evenemang eller erbjuder en upplevelse att meddela detta via det formulär som vinns på svenljungatranemo.se, och som du även hittar via svenljunga.se


Vi vill gärna kunna visa så mycket som möjligt av det som finns att uppleva i Svenljunga. Men det är omöjligt för oss att hålla koll på alla evenemang som händer och vi behöver hjälp med att hålla evenemangskalendern aktuell med allt som våra invånare och besökare kan ta del av.

Kontakt

Uppdaterad: 17 oktober 2018