Tillbaka till startsidan

Du är här:

Renspolning vattenledningsnät Holsljunga

Pågående arbete


-

Under vecka 6 utför vi renspolning av vattenledningsnätet i Holsljunga. Det är en del av underhållsarbetet för att förebygga missfärgat vatten och för att kunna fortsätta leverera dricksvatten av bra kvalitet.

Så här går det till

Arbetet utförs av Svapipe AB på uppdrag av Svenljunga kommun. För att utföra arbetet kommer tryckluft leds in i och ut i ledningssträckan via brand- eller spolposter. Det luftblandade vattnet avskiljer avlagringarna (järn och mangan) i röret.

Hur påverkar det mig?

Du som bor i Holsljunga påverkas både av att vattnet till din fastighet stängs av samt av att vattnet kan bli missfärgt.

Arbetet utförs måndag 6 februari till torsdag 9 februari, kloclan 08.00-18.00

Missfärgat vatten

Vattnet kan bli missfärgat när vi spolar ledningarna, det gäller under hela veckan, även om vi inte utför arbete på just din adress. Missfärgningen är inte farlig, men du ska inte dricka eller använda starkt missfärgat vatten till matlagning. Låt vattnet spola kraftigt i kallvattenkranen efter avslutat arbete för att få ut luft och missfärgning. Spola ej i toalettstolen förrän samtliga kranar är renspolade då detta kan leda till igensättning av filter och ventiler.

Avstängt vatten

Vattnet till din fastighet stängs av under veckan. Det är viktigt att du håller alla vattenkranar stängda och inte spolar under tiden vi utför arbeten på din adress. Information om när din fastighet påverkas skickas ut via sms 2 dagar i förväg. Kontrollera gärna att du är ansluten till vår SMS-tjänst på www.svenljunga.se/sms Länk till annan webbplats., saknas registrering får du inget sms.

Vattnet till din fastighet kan bli avstängt vid flera tillfällen, läsa noga alla meddelanden du får från oss. Vid frågor kan du kontakta kontaktpersonerna nedan.

.

Senast uppdaterad: | Publicerad: