Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Sociala samfonden

Sociala samfonden är en aktiefond där socialnämnden delar ut avkastningen till kommunens medborgare som är i behov av extra stöd. Här får du reda på vad en samfond är, vem som kan få pengar ur den och hur ansökan går till.

Vad är en samfond?

Sociala samfonden består av 27 mindre och gamla donationer som slagits samman till en gemensam fond. Syftet med fonden är att den ska ge ett stöd till framförallt barnfamiljer med försörjningstöd eller barnfamiljer med låga inkomster. I vissa fall kan bidrag även delas ut till äldre, sjuka eller människor med funktionsvariation som har försörjningsstöd eller låg inkomst.

Vem kan få del av fonden och till vad?

Du måste vara folkbokförd i Svenljunga kommun. Bidraget ska ses som ett extra tillskott i vardagen till dig eller din familj som annars bara har pengar till det allra nödvändigaste. Socialnämnden går igenom alla ansökningar och beslutar hur utdelningen ska prioriteras.

När kan jag söka bidrag?

Socialnämnden fördelar ut bidrag från sociala samfonden två gånger varje år. Den summa som kan delas ut består av den avkastning som fonden årligen genererar och den kan variera från år till år.

Sista ansökningsdag för vårens utdelning är den 30 april och för höstens utdelning den 31 oktober.

Blankett för ansökan om bidrag ur fonden finns under E-tjänster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

.

Liselott Johansson, Nämndsekreterare, 0325-184 26

Uppdaterad: