Tillbaka till startsidan

Du är här:

Sociala samfonden

Sociala samfonden är en fond som socialnämnden delar ut medel ur till kommunens medborgare som är i behov av stödet. På denna sida får du reda på vad en samfond är, vem som kan få pengar ur den och hur ansökan går till.

Beskriver min bild

Vad är en samfond?

Sociala samfonden består av 27 mindre och gamla donationer som slagits samman till en gemensam fond. Syftet med fonden är att den ska ge ett stöd till framförallt barnfamiljer men också i vissa fall till äldre, sjuka eller människor med funktionsvariation som har försörjningsstöd eller mycket låg inkomst.

Vem kan få del av fonden och till vad?

Du måste vara folkbokförd i Svenljunga kommun. Bidraget ska ge möjlighet till en extra guldkant på vardagen till dig eller de familjer som bara har medel till det allra nödvändigaste. Socialnämnden går igenom alla ansökningar och beslutar hur utdelningen ska prioriteras.

När är det dags att ansöka?

Vanligtvis delar socialnämnden ut bidrag från sociala samfonden två gånger varje år. Bidraget består av den summa överskott som fonden genererar. Tyvärr finns inget överskott från fonden i år. Detta innebär att vi under 2021 inte kan dela ut detta bidrag.


Om du har det svårt ekonomiskt rekommenderar vi istället att du vänder dig till socialkontoret för att undersöka möjligheten till att få fösörjningsstöd.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt
Liselott Johansson, Enhetschef, 0325-184 26

Uppdaterad: