Du är här:

Stöd till barn som är anhöriga

Att vara barn till en förälder eller annan vuxen i din närhet som har en sjukdom, som missbrukar eller som oväntat eller hastigt har dött kan vara jobbigt, men du är inte ensam. Det finns information, råd och stöd att få.

Beskriver min bild

Vilket stöd finns att få?

Om din förälder eller annan vuxen som du har i din närhet blir sjuk, börjar missbruka eller hastigt dör förändras väldigt mycket och det blir aldrig mer som det varit. Vissa barn behöver få träffa någon och prata med och få svar på frågor. Vad var det som hände? Vad får jag känna och inte känna?

För någon kan det vara viktigt med stöd och tröst, någon annan känner att det klarar sig själva. I vilket fall så har du rätt att få hjälp. Du kanske vill läsa en bok eller se en film? Eller ha tips om en webbplats att besöka för att få mer information, eller tips om en stödgruppsverksamhet nära dig där du kan träffa andra barn och unga i samma situation som du.

Hör av dig till oss om det är något du undrar över.

Gå med i vår facebookgrupp Anhörigstöd i Svenljunga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att träffa andra i likannde situation och dela tips och råd.

För dig som arbetar med barn

Nu finns en webbutbildnig för dig som möter barn som anhöriga i ditt yrke. Ubildningen är framtagen av Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) i samarbete med Västra Götalandsregionen. Utbildningen riktar sig främst till personal inom hälso och sjukvård men är öppen för alla.

Webbutbildning för dig som möter Barn som anhöriga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt
Ida Henning, Anhörigrådgivare, 0325-184 52

Uppdaterad: