Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Anhörigstöd

Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Ofta är det självklart att hjälpa en kär vän, ett sjukt barn, en gammal förälder eller annan närstående. Som anhörig är du ovärderlig men ibland kan du också behöva stöd och tid för dig själv.

Beskriver min bild

Vad är ett anhörigstöd?

Vi har som mål att så tidigt som möjligt nå dig så att vi kan ge dig råd, stöd och information. 

Du som vårdar eller stöttar en närstående har rätt enligt lag att söka stöd av kommunen. Den anhöriga avgör själv om hon eller han anser att lagen gäller sin situation.


Du är en viktig samarbetspartner kring de vård- och omsorgsinsatser som riktas till din närstående. Råd och stöd till dig kan ha stor betydelse för ditt välbefinnande och förebygga ohälsa. Andra stödinsatser din närstående kan ha rätt till är avlösning och stimulansbidrag.

Här kan du läsa mer om stöd till anhöriga:


Anhöriga.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anhörigas riksförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sjukvårdsrådgivningen 1177länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Möten med andra

Dela dina känslor med andra, du är inte ensam - Att prata med andra som är i liknande situation som du kan vara ett sätt att må bättre och få ny energi.

Vi möjliggör möten med andra i liknande situationer i form av träffcirklar med särskild inriktning men också i öppna caféer.


Välkommen till anhörigcafé 2019 .PDF

 

Välkommen till anhörigdagen tisdagen den 8 oktoberöppnas i nytt fönsterVill du vara anonym så kan vi erbjuda dig e-tjänsten enbraplats.se. Där kan du ta del av anhörigstöd när du själv har tid och behöver det som mest. Du får råd och information samt möjlighet att nätverka anonymt med andra anhöriga direkt på webben. För att få tillgång till sidan går du in på enbraplats.selänk till annan webbplats eller tar kontakt med anhörigstödet.

Ska vi höra av oss till dig?  Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig eller ring 0325-184 52.
Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: 04 oktober 2019