Tillbaka till startsidan

Du är här:

Träffpunkter och dagvård för demenssjuka

Vi erbjuder olika aktiviteter som riktar sig till dig som är äldre. Aktiviteterna ger både meningsfull sysselsättning och värdefull gemenskap.

Beskriver min bild

Dagcentraler

På flera av våra vård- och omsorgsboenden finns dagcentraler som är öppna för alla. Här erbjuds aktiviteter flera dagar i veckan. Som exempell kan det vara boule, bingo, läsecirklar, gudtjänst med mera. På grund av Covid har dock tillgängligheten till dessa aktiviteter tillfälligt fått pausas.

Dagvård

Dagvård är för dig som har en demenssjukdom och behöver social samvaro och stimulans. Dagvård är också till för att underlätta för dig som närstående till en demenssjuk.

På dagvården finns möjlighet att delta i aktiviteter som promenader, sångstund, bakning med mera. Dagvården är öppen helgfria vardagar och det finns alltid tillgång till omvårdnadspersonal och sjuksköterska.

Hur gör jag för att få dagvård?

Du ansöker om dagvård hos våra omsorgsutredare. Du kan ansöka skriftligen på en blankett eller muntligen genom att ringa till en omsorgsutredare.

Omsorgsutredaren utreder ditt behov och fattar beslut.

Blankett: för ansökan om insatser enligt socialtjänstlagen. Pdf, 168 kB, öppnas i nytt fönster.

Vad kostar dagvården?

Du får betala en avgift för dagvården. Kostnaden ändras varje år efter beslut i Kommunfullmäktige. Du som inte har så hög inkomst kan ha rätt till reducerad avgift.

Information om avgifter. Öppnas i nytt fönster.

Blankett för uppgifter för beräkning av avgift för vård- och omsorg. Pdf, 232 kB, öppnas i nytt fönster.

Vad händer om jag har rätt till dagvård?

Om omsorgsutredaren fattar beslut på att du har rätt till dagvård kommer en beställning att skickas till dagvården. Vi kommer därefter att kontakta dig för att bestämma när du ska börja vara där.

Vad kan jag göra om jag inte har rätt till dagvård?

Om omsorgsutredaren fattar beslut på att du inte har rätt till dagvård kan du överklaga det.

Information om hur du gör det kommer du få tillsammans med beslutet. Du kan kontakta omsorgsutredaren om du behöver hjälp.

Information om hur du överklagar med förvaltningsbesvär. Pdf, 34 kB, öppnas i nytt fönster.

Var finns dagvården?

Dagvården finns på Klockaregården i Svenljunga.

Vem ska jag kontakta?

Kontaktuppgifter til omsorgsutredare


Ditt födelsedatumOmsorgsutredareTelefonE-mailOm du är född den 1-10 i månadenSusanne Arvidsson0325-18428Skicka e-post till SusanneOm du är född den 11-20 i månaden


Ingrid Nyberg0325-181 54Skicka e-post till IngridOm du är född den 21-31 i månadenIman Mohamsson0325-181 94Skicka e-post till ImanPlanerar hem dig från sjukhus.Berbir Teljigovic0325-184 50Skicka e-mail till BerbirTelefontid: helgfria vardagar mellan klockan 08.30-09.30


Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: