Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Aktivitetshus Hammarlind

Aktivitetshuset är en öppen mötesplats för dig som är äldre eller penionär. Kom hit för att vara med på olika aktiviteter, en enklare fika till självkostnadspris samt träffa nya och gamla vänner. Vi delar lokalen med Ung i Svenljunga, så dina nya vänner kan vara tonåringar. På denna sida får du reda på mer om mötesplatsen.

Äldre personer sitter i publik, sångare med gitarr på scen.

Öppettider

 • måndag 10.00-14.00
 • tisdag 10.00-16.00 (13.30-16.00 generationsmix)
 • onsdag 10.00-16.00 (14.30-16.00 generationsmix)
 • torsdag 10.00-14.00

Kaffe och kakor finns alltid att köpa till mycket lågt pris. Det finns alltid möjlighet att pussla, spela brädspel och samtala.

OBS!! Vi har många besökare som är känsliga för starka dofter. Vi ber er därför att försöka undvika starka parfymer när ni besöker oss, tack!

 

Avvikande öppettider och programändringar

Under vecka 13, tisdag till torsdag kommer det göras vissa byggnationsarbeten i lokalen. Vi strävar efter att ha öppet som vanligt, men vill informera om att det kan förekomma vissa störningar i form av ljud. På grund av detta kommer det kreativa kaféet på tisdagen samt vår planerade påskaktivitet på torsdagen utgå.

Kaffe och kakor finns att köpa till mycket lågt pris. Det finns alltid möjlighet att pussla, spela brädspel och samtala.

Har du tankar och idéer om hur vi kan utveckla våra aktiviteter så säg gärna till oss.

Skulle du kanske vilja bli volontär och hålla i någon aktivitet? Varmt välkommen att tala med oss så gör vi nåt bra tillsammans!

Vecka 19

 • Måndag den 6 maj
  10.00-12.00 Minneskafé - kom och fika med oss och prata om dina minnen. Vi får en kort introduktion till ämnet och sedan får alla berätta om sina egna minnen. Tema Skoltiden.
 • Tisdag den 7 maj Våffelservering hela öppettiden. Kom in och njut av en nygräddad våffal och kaffe för 25 kr. 13.30-16.00 Generationsmix - Skapandekafé-Vi träffas och skapar tillsammans. Vi erbjuder ett skapande varje vecka men vill du ta med eget går det också bra.
 • Onsdag den 8 maj 10.00-12.00 Garnkafé - kom in och virka, sticka eller handarbeta på annat sätt tillsammans. OBS Flyttat pga helgdag torsdag.
 • Torsdag den 9 maj - Kristi Himmelsfärd STÄNGT

Vecka 20

 • Måndag den 13 maj
  10.00. Föredrag om den Hammarlindska samlingen. En praktikant från högskolan i Växjö kommer och presenterar bilder och berättar om den stora donationen till Svenljunga kommun.
  Från klockan 11.00 Minneskafé - kom och fika med oss och prata om dina minnen. Vi får en kort introduktion till ämne toch sedan får alla berätta om sina egna minnen. Tema Hammarlinds och gamla Svenljunga.
 • Tisdag den 14 maj
  Våffelservering hela öppettiden - kom in och njut av en nygräddad våffla med kaffe för 25 kr. 13.30-16.00 Generationsmix -Skapandekafé - Vi träffas och skapar tillsammans. Vi erbjuder ett skapande varje vecka men vill du ta med eget går det också bra.
 • Onsdag den 15 maj INSTÄLLT!!!
  10.30 kommer Sparbanken till oss och ger en föreläsning om hur vi kan bättra på vår digitala säkerhet i vardagen. INSTÄLLT!!!
 • Torsdag den 16 maj
  10.00-12.00 Garnkafé - kom in och träffas, virka, sticka eller handarbeta på annat sätt tillsammans.

Vecka 21

 • Måndag den 20 maj
  10.00-12.00 Minneskafé - kom och fika med oss och prata om dina minnen. Vi får en kort introduktion till ämnet och sedan får alla berätta om sina egna minnen. Tema Pingst och Bröllop.
 • Tisdag den 21 maj
  Våffelservering hela öppettiden. Kom in och njut av en nygräddad våffla med kaffe för 25 kr. 13.30-16.00 Generationsmix -skapandekafé. Vi träffas och skapar tillsammans. Vi erbjuder ett skapande varje vecka, men vill du ta med ett eget går det också bra.
 • Onsdag den 22 maj
  10.00-12.00 Öppen frågestund! Hammarlinds och seniorverksamheten står i ett förändringsarbete där vi väldigt gärna vill få in era åsikter. Alla samarbeten med föreningar och privata volontärer är varmt välkomna! Därför bjuder vi in till fika och samtal om vår verksamhet. Har just DU en bra idé? Tvekaninte att komma in, eller höra av dig på annat sätt. Vi bjuder på kaffe och bulle.
 • Torsdag den 23 maj
  10.00-12.00 Garnkafé - kom in och träffas, virka, sticka eller handarbeta på annat sätt tillsammans.

Vecka 22

 • Måndag den 27 maj
  10.00-12.00 Minneskafé -kom och fika med oss och prata om dina minnen. Vi får en kort introduktion till ämnet och sedan får alla berätta om sina egna minnen. Tema odling och trädgård.
 • Tisdag den28 maj
  Våffelservering -kom in och njut av en nygräddad våffla med kaffe för 25 kr. 13.30-16.00 Generationsmix- skapandekafé - vi träffas och skapar tillsammans. Vi erbjuder ett skapande varje vecka men vill du ta med ett eget går det också bra.
 • Onsdag den29 maj
  Fika med nybakat! Hela öppettiden.
 • Torsdag den 30 maj
  10.00-12.00 Garnkafé för seniorer. Kom in och träffas, sticka, virka eller handarbeta på annat sätt tillsammans.

I samarbete med Folkets Hus föreningen och Svenljunga Teaterbiograf.

Vi träffas på Teaterbiografen för att se en biofilm. Därefter går vi till Aktivitetshus Hammarlind, äter en gemensam lunch och samtalar om filmen. Kostnad 100 kronor per person.

Aktuella datum och filmer

Fredag 12 april klockan 10.00 - Fullbokad!
Fredag 3 maj klockan 10.00

Köp din biljett redan nu på www.bio.se/biografer/teaterbiografen-svenljunga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
om du har matallergier eller frågor, hör av dig till hammarlinds@svenljunga.se

Aktivitetshus Hammarlind ligger vid torget i Svenljunga tätort, Torggatan 9.

Öppet måndagar och torsdagar klockan 10.00-14.00 samt tisdagar och onsdagar 10.00-16.00. Kaffe och kakor finns alltid att köpa till mycket lågt pris. Det finns alltid möjlighet att pussla, spela brädspel och samtala.

Varje tisdag och onsdag klockan 14.00-16.00 delar vi lokalen med vår ungdomsverksamhet. Under dessa tider satsar vi på generationsöverskridande aktiviteter där vi kan lära oss av varandra och byta erfarenheter och kunskap.

Namnet Aktivitetshus Hammarlind hänvisar både till att det här blir en livlig träffpunkt fylld med olika typer av aktiviteter, samt till platsens historia. På denna plats fanns en gång i tiden familjen Hammarlinds fastighet och gästgiveri. Familjen Hammarlind skänkte marken och hela sitt husgeråd till kommunen som donation.

Målet för Aktivitetshus Hammarlind är att skapa en levande träffpunkt där alla kan bidra till aktiviteterna. Vi vill bryta ensamheten i samhället och ge seniorerna en självklar mötesplats att besöka.

I lokalen finns det ett bokningsbart mötesrum, öppna samlingsytor samt ett kök.

Du behöver inte vara medlem i någon pensionärsförening för att besöka oss, alla är välkomna.

Hoppas att vi ses!

Vill du hjälpa oss och kanske hålla i en aktivitet eller bidra med andra sysslor i huset? Då är du mycket välkommen! Kontakta oss för mer information.

.

Charlotta Hamnell, Samordnare, 0325-182 47

Uppdaterad: