Tillbaka till startsidan

Du är här:

Information till anmälda partier

På denna sida hittar du information om avlämning av valsedlar för röstning till riksdag, kommunfullmäktige och regionfullmäktige under valet 2022.

Valsedlar till förtidsröstningen

Vi har förtidsröstning på flera platser i kommunen efter beslut från Valnämnden. Partier kan lämna valsedlar till samtliga ställen medan röstmottagning pågår.

Svenljunga bibliotek är öppet varje dag till och med valdagen för förtidsröstning. Partier kan när som avlämna valsedlar för utläggning under öppettiderna.

I år testar vi att använda vår bokbil som röstningslokal på torsdagar under förtidsröstningsperioden. Bokbilen utgår från biblioteket och partier kan därmed lämna valsedlar för bokbilen hos biblioteket. Självklart går det även bra att lämna in valsedlar där bokbilen öppnar för röstmottagning.

Vill du lämna in valsedlar för att vi ska lägga ut dessa på de skolor där vi har röstmottagning? Det räcker att du lämnar in dem på en skola vid ett tillfälle när vi har öppet för röstmottagning. Skolorna delar valmaterial. Så om du lämnar in det på en av dem tar vi med resterande till nästa så länge laget räcker.

Valsedlar till förtidsröstning på vård- och omsorgsboenden

Valnämnden har beslutat att erbjuda röstmottagning på våra tre vård- och omsorgsboenden på söndag den 4 september mellan klockan 10.30-11.30.

Röstmottagningen på våra vård- och omsorgsboenden är enbart öppen för boende och tjänstgörande personal. Partier som vill ha sina valsedlar utlämnande vid dessa platser ska lämna in dem på kommunhuset under kontorstid på fredag den 2 september.

Ambulerande röstmottagning

Vi erbjuder ambulerande röstmottagning. Detta kan väljare med behov av denna service boka hos Kontaktcenter. Ambulerande röstmottagare är personal från vår kanslienhet som valnämnden har förordnat och utbildat. De ambulerande röstmottagarna utgår från kommunhuset men har bara med sig de obligatoriska partivalsedlarna. Väljare får information om hur de kan personrösta eller hur de behöver göra om de vill rösta på ett parti vars valsedlar inte finns med.

Röstningslokaler under förtidsröstningen

Här hittar du våra röstningslokaler Öppnas i nytt fönster. under förtidsröstningen.

Avlämning av valsedlar på valdagen

På valdagen kan registrerade partier lämna valsedlar till röstmottagare från och med klockan 07.30 fram till och med stängningen av vallokaler klockan 20.00.

Avlämning av valsedalar till förtisröstningslokaler som är öppna under valdagen sker till respektive lokal under dess öppettider.

Val- och röstningslokaler under valdagen

Här hittar du våra val- och röstningslokaler Öppnas i nytt fönster. under valdagen.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: