Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Information vid en kris

Att ha rätt information kan vara av största vikt i samband med en kris. Vi har ansvaret för att du ska ha riktig information så snabbt som möjligt. Informationen vi sprider är alltid korrekt och verifierad, det betyder att du kan lita på den och bör följa alla rekommendationer som vi informerar om.

Vi försöker att sprida information i flera olika informationskanaler så att vi kan nå ut till så många som möjligt.

Hemsidan och facebook

Vår hemsida www.svenljunga.se är alltid vår huvudkanal vid en samhällsstörning eller kris. Här samlar vi allt som du behöver veta. I de fall då vi ännu inte vet saker till hundra procent talar vi om det och återkommer när vi vet mer. Krisinformationen kommer vi lägga ut överst på startsidan så att du enkelt ska kunna hitta den.

 

Prenumerera på krisnyheter

 

Vi länkar direkt från vår officiella facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster till krisinformationen på startsidan.

Telefon

Information om vilket telefonnummer som gäller samt öppettider kommer att finnas under krisinformationen. Du når oss som vanligt på 0325-180 00.

Digitala informationsskärmar

Du kan också hitta information via våra digitala informationsskärmar. Idag har vi skärmar på följande platser: kommunhuset, biblioteket och simhallen. Även andra sätt att informera och andra platser kan bli aktuella beroende på situationen.

Lyssna på radio

Sveriges Radio P4 har ett särskilt uppdrag att sända ut information i en krissutation, så se till att du har möjlighet att lyssna på radio om en samhällsstörning eller kris skulle uppstå.
Viktigt meddelande till allmänheten (VMA) bryter sändningarna om det är omedelbar fara för liv, egendom eller miljö.

Annan krisinformation

Här kan du få mer information om viktiga telefonnummer vid en kris.

Hjälp varandra

Hjälp oss att sprida informaionen till era grannar, vänner och familj. Det är svårt att hitta kanaler så att informationen når ut till precis alla. Vid samhällsstörning eller kris, ta reda på om de som finns i din närhet har fått information och om de behöver hjälp med något. Ta hand om varandra!

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: 27 december 2019