Du är här:

2021-05-27 Skötsel av elljusspåret i Svenljunga

Jag springer gärna en runda och använder elljuspåret varje dag, eller minst ett par gånger i veckan året runt. Hade gärna sett att den var kopplad till större sträckor. Men spåret behöver verkligen underhållas. Sen höst och tidig vår (ja, fortfarande faktiskt!) är det för blött och klabbigt.

 

Detta är väldigt hämmande, då man tappar tempo och är rädd att halka och bryta benen. Slingan är kopplad till Högvalla, så jag gissar att även SIK träning använder sig av slingan. Och jag möter andra motionärer i olika åldrar. Inte ska vi väl alla behöva avstå motion, i tider när det uppmuntras att vara ute i naturen, bara för att den är dåligt skött?

 

Det behöver dräneras på många ställen, så vattnet rinner undan och det går att komma förbi.

Behövs även grusas upp, så det täcker ytliga rötter som är svåra att parera i farten.

 

Det brukar vara svårt att hitta sysselsättning till våra sommarjobbande ungdomar, men detta vore behjärtansvärt att få gjort, när det torkat till..


2021-05-28 Svar från Samhällsbyggnadsförvaltningen

Elljusspårets skötsel är ett samarbete mellan Svenljunga IK och Svenljunga kommun.

 

Vi har varit i kontakt med ansvarig person på Svenljunga IK och vi kommer att göra en insats framöver.

 

Tyvärr är det just nu för blött för att kunna få till något bra, så vi får vänta tills det torkar upp en aning. Tyvärr får man nog räkna med att det även i fortsättningen kan vara blött på vissa ställen på våren då det generellt är väldigt blött i terrängen.


Kontakt

Uppdaterad: