2021-05-01 Holsljunga badplats och fritidsområde

Undrar vad det är som händer när toaletter på Holsjunga friluftsområde/badplats inte sköts? Har alltid varit så välskött tidigare

Man har kapat sly men inte prioriterat att ta bort det så det ligger grenar över hela motionsspåret. Varit där ett gäng och promenerat idag 1 Maj och fick då slänga undan grenar för att inte trasla in oss och hundar.

Dessutom finns det en skylt om att toaletter ska öppnas 1 maj vilket har gjorts förr om åren.  Det är ju inte så att det är så låga grader att det kan frysa något vatten nu, om det skulle vara ursäkten och i så fall borde lapp med text på ändras.

2021-05-05 Svar från Samhällsbyggnadsförvaltningen

Tack för din synpunkt gällande toaletten på Holsljunga badplats.

Toaletten finns som en service för badgäster på badplatsen. Skylten som satt uppe var uppsatt av den förra campingägaren och inte av kommunen. Den är nu nerplockad.Vi kommer att öppna inom kort, men badsäsongen dröjer nu ännu några veckor.

Vad gäller röjning av sly så tar inte kommunen upp sly som röjs på alla kommunala områden. Vi har varit på plats och tittat idag och i terrängen kan man tyvärr inte förvänta sig en högre standard på kommunal mark.

Sedan ska det självklart inte ligga pinnar på stigen, men detta är ingen gångväg där kommunen har ett driftansvar.

Hör gärna av dig till mig och du har frågor eller funderingar på mitt svar.

Uppdaterad: