Du är här:

2021-03-17 Hundrastning på discgolfbanan

Jag och min man är nyinflyttade till Svenljunga och vi trivs väldigt bra. Vill verkligen berömma den fina discgolfbanan som vi utnyttjar så fort vi får tillfälle. Det är dock väldigt tråkigt att det ligger hundbajs överallt. På plätten mellan övningskorgarna samt skaterampen och skolan har vi sett hur folk rastar sina hundar utan att plocka upp. Där ligger hundbajs på varje kvadratmeter ibland flera på samma. Skulle säkert gå att få ihop 100 bajspåsar om man skulle plocka upp...

Samma sak gäller tyvärr längs med discgolfbanorna. Särskilt hål 1, 2, 3, 8 och 9. Vi har haft turen hittills att våra discar ej landat i bajs men har flera gånger varit nära att trampa i det själva.

För mig är det helt ofattbart hur man som hundägare kan tycka att det är okej att rasta utan att plocka upp på detta område med skola, discgolf, skateramp, löparbana, motionsspår m.m.


Kanske kan ni ordna en röjning av hundbajs samt sätta upp skyltar att det inte är okej. Vore väl även bra med några väl placerade hundbajssoptunnor där man kan slänga påsarna för annars lär det väl ligga plastpåsar med bajs istället..


Vi spelar ofta på banan och det är alltid mycket folk i olika åldrar och skicklighet som spelar och banan är som sagt väldigt trevlig så är verkligen tråkigt att folk förstör för andra på sånt här sätt.

2021-03-18 Svar från Samhällsbyggnadsförvaltningen

Tack för din synpunkt gällande Discgolfbanan. Ja det är inte kul att behöva trampa i hundbajs när man är ute. Man tycker ju att det är ganska självklart att folk ska plocka upp efter sig men så är ju inte fallet.

 

Discgolfen är under utveckling i Svenljunga och vi tittar just nu på möjligheterna att bygga ut banan med ytterligare 9 hål. I samband med detta kommer även banan få ett större engagemang från föreningslivet.

 

Jag ska föra dina synpunkter vidare till de som jobbar med detta och se hur vi bäst kan hantera problemet. Om det är skyltar, papperskorgar eller något annat får vi fundera på. Men något behöver ju uppenbarligen göras.

 

Ha en bra dag och lycka till ute på banan.

Kontakt

Uppdaterad: