Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Mobilitetsstöd till bil och bilanpassning

Annelie Jonsson KSF-2019-236-788 

Ett mobilitetsstöd för de som fått avslag av försäkringskassan till bil och bilanpassning.

Idag finns detta inte hos kommunen men det skulle underlätta för många om det fanns att söka och få istället för färdtjänst. Många skulle då bli mindre isolerade i sina hem och må bättre när de kan åka till och från sjukhus, jobb, affärer och dylikt när de vill på dygnet. Idag kan det vara så att man får sitta och vänta flera timmar innan man ska träffa läkare (för att det inte finns taxi som kan köra dit en person lite senare) och innan man får åka hem från möten, jobb, sjukhus. I slutändan skulle ett mobilitetsstöd bli billigare för kommunen i och med att taxiresor med färdtjänst minskar.

Underskrifter: 10/30

OBS uppdateras endast en gång per dag.

Förslaget kommer vara öppen för kommentarer och underskrifter i 3 månader.

Genom att samla många underskrifter kan du göra ditt förslag uppmärksammat och om förslaget samlar minst 30 underskrifter tas det automatiskt upp till politisk behandling. Då får förslagslämnare information om detta.

Om du håller med förslaget och vill skriva under, gör detta i formuläret nedan. Det är också möjligt att kommentera förslaget och/eller komma med förbättringar, använd kommentarsfältet nedan.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Kontakt

    Uppdaterad: 28 november 2019