Tillbaka till startsidan

Du är här:

(Beslut: avslag) Bevara och renovera skolor söder om tätorten

Margaretha Karlsson KSF-2019-214-291

Bevara och renovera skolor söder om tätorten

Med anledning av nedläggningshotade skolor söder om tätorten ser jag nödvändigheten att skriva ner några synpunkter.


Att det skulle vara svårt att rekrytera personal till små enheter är politiska och tjänstemäns argument för att kunna lägga ner utan att vilja se den potential som ändå finns. Det finns lärare som tycker om lugnet de små skolorna ger. När det gäller landsbygdsskolornas vara eller icke vara, så ger man ingen ro till vare sig lärare, föräldrar eller barn, som år efter år får leva med oron att ens egen skola ska läggas ner. I det läget blir det svårt att rekrytera lärare för ingen vill jobba under sådana premisser. Hur vore det om man bestämde sig en gång för alla för att behålla dessa skolor och renovera upp dem och ge dem arbetsro som man gjorde i Herrljunga kommun, vilket har gjort att dessa byar har levt upp och blomstrar som aldrig förr. Man måste dock se till att de underhålls kontinuerligt. Visst, nu glömde jag att det inte är samma kassa, MEN, det är dock allas VÅRA skattepengar, inte helt oviktigt! Byalagen driver byarnas framtid och överlevnad och är vår förlängda arm. I deras synsätt inkluderas allt medan kommunens förvaltningar bara ser rakt fram d.v.s. skolan ser bara skolan.


Förslaget är:

1. Att bevara skolorna

2. Renovera skolorna

3. Bussa barn från Svenljunga, Axelfors, Revesjö till befintliga skolor istället, det är precis lika långt.

Status

2020-09-01

Barn- och utbildningsnämnden beslutar att avslå svenljungaförslaget med hänvisning till pågående arbete med skolorganisationen i södra kommundelen enligt beslut i barn- och utbildningsnämnden.


2019-11-04

Svenljungasförslaget remitteras till Barn- och utbildningsnämnden för beslut.

 

2020-09-01

Barn- och utbildningsnämnden avslår svenljungaförslaget med hänvisning till pågående arbete med skolorganisationen i södra kommundelen enligt beslut i barn- och utbildningsnämnden.

Underskrifter: 122/30

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Kontakt

    Uppdaterad: