Tillbaka till startsidan

Du är här:

(Beslutat) Sjönära tomter i Holsljunga

KSF-2018-142-214 

Ta fram sjönära tomter i Holsljunga för byggnation av lägenheter och hus. Det är sjönära tomter som är attraktivt att bygga på. Det är både boende i Holsljunga och barnfamiljer som är intresserade av att flytta till Holsljunga om de kan bygga hus sjönära.

Det finns varken lediga lägenheter eller hus. Nu när det blivit vatten och avlopp och stugägarna vid Holsjön strand har möjlighet att bygga ut sina stugor som ligger precis vid sjön, så stycka förslagsvis av tomter vid grönområdet bakom. Det finns idag redan några nybyggda hus i det området, så det borde gå att få till några tomter till. Man behöver inte bygga exakt framför de befintliga husen och dölja all deras utsikt, men kanske 4-5 tomter, lite sick sack.

Status

Underskrifter: 46/30

2018-09-27

Svenljungaförslaget remitteras till kommunstyrelsen för beslut.


2019-05-13
Kommunstyrelsen svarar följande på Svenljungaförslaget: I Holsljunga har en detaljplan tagits fram för de stugor som ligger vid stranden. I samband med detta arbete som pågick mellan 2014 och 2017 undersöktes möjligheterna att anlägga fler tomter för boende i det område som nämns i förslaget. Utsikten att få igenom fler tomter i detta läge visade sig vara mycket små på grund av strandskyddet och detaljplanen fastställdes utan att skapa fler tomter. I stället har kommunen valt att under 2018 påbörja planläggning av ett annat bostadsområde i Holsljunga, söder om fotbollsplanen, med möjlighet till sjöutsikt.

Kontakt

Uppdaterad: