Tillbaka till startsidan

Du är här:

(Beslutat) "Pyttebanan" till cykel/vandringsled

John Johansson KSF-2018-158-312

Röj och grusa upp "Pyttebanan" till cykel- och vandringsled genom kommunen. Med små medel kan man få en riktigt fin cykelled på pyttebanans gamla banvall. Sträckan Ullared-Älvsered är redan klar och Uddebo-Tranemo likaså. Visst hade det varit fint att binda ihop Sjuhäradsrundan med Ullared och det halländska cykelnätet.

Banan passerar två av kommunens campingar, främjar friluftlivet, möjliggör arbetspendling mellan orterna den passerar, samt är kulturhistoriskt intressant. Dessutom är länsväg 154 ingen lämplig cykelväg då trafiken både är tung och snabb.


Kräver varken asfalt eller gatljus, bara den röjs, grusas och skyltas på liknande sätt som gjorts mellan Ullared och Älvsered. Många bitar är redan i gott skick t.ex Holsljunga-Karkashult eller infarten till återvinningscentralen i Änglarp. Så för en liten insats får man väldigt mycket sammanhängande cykelväg.


Pyttebanan är smeknamnet på Falkenbergs järnväg. Den var smalspårig och gick mellan Falkenberg och Limmared i sin fulla längd. Sträckan som detta Svenljungaförslag menar är orterna den passerar inom och strax utanför kommungränsen: Älvsered- Mjöbäck- Överlida- Holsljunga- Axelfors- Strömsfors- och Uddebo.

Status

Underskrifter: 103/30

2018-09-28

Samhällsbyggnandsnämnden beslutar att ta med sig förslaget i en kommande revidering av GC-ledsplanen.

2018-09-28

Svenljungaförslaget remitteras till samhällsbyggnadsförvaltningen för beslut.

Kontakt

Uppdaterad: