Tillbaka till startsidan

Du är här:

Aktuellt om corona och covid-19

På denna sida hittar du aktuell och samlad information kring coronaviruset och covid-19 sjukdomen.

Det är Västra Götalandsregionen som ansvarar för regionala smittskyddet och för hälso- och sjukvård i länet. De ger oss instruktioner och är ansvarig för rapportering. Läs om patientsekretess och varför vi inte berättar om möjligade smittade i våra verksamheter eller vår kommun »

Vi följer aktivt händelseutvecklingen, förstärker insatserna vid behov och förbereder oss kontinuerligt på att kunna vidta nya åtgärder. Det finns etablerade kommunikationsvägar med ansvariga myndigheter och vi följer de rekommendationer och instruktioner som Folkhälsomyndigheten och Västra Götalandsregionen ger oss.

Frågor?

Sjukvården vägleder dig. Om du har allmänna frågor om coronaviruset eller covid-19 sjukdomen, läs på folkhalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller ring 113 13. Om du upplever symptom - ring 11 77.

Röda korset ger dig råd i hur du kan hantera din oro » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuella råd och rekommendationer

Du hittar alltid de aktuella råden och rekommendationerna på www.krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor kring vaccination?

Senaste nyheter

Tips och förebyggande råd

Alla har vi ett eget ansvar att begränsa smittan av coronaviruset. Folkhälsomyndigheten uppmanar alla med luftvägssymtom som feber och hosta, att begränsa fysiska kontakter för att inte smitta andra. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet. Var extra försiktig när du träffar gamla och sjuka.

Allmänt förebyggande åtgärder mot luftvägsinfektioner och smitta är:

  • Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen.
  • Undvik nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när möjlighet till handtvätt inte finns.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. Då hindras smitta från att spridas och från att förorena händer.
  • Undvik onödiga fysiska kontakter. Håll god avstånd till varandra och undvik att träffa andra människor än de du måste träffa i din vardag.

Prata med barn om corona och covid-19

Det viktigaste du kan göra som vuxen är att trygga, lugna och stärka barnets känsla av kontroll. För att göra det måste du ta reda på vad just ditt barn vet och behöver.

BRIS har en massa tips och material som du använda när du pratar med barn om corona Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Uppdaterad och säkerställd information

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer genom att vara källkritisk och dela inte osäker information. Följande är länkar till aktuell och säkerställd information från myndigheter:

Information för dig som anställd hos oss

Du hittar alltid aktuell information i nyheterna och under Corona och arbetslivet 2021 på Medarbetarwebben. Där finns även information kring att arbeta hemifrån och tips på att utforma ditt hemmakontor och din nya arbetsvardag på bästa sätt.

Jobba hemifrån med VPN och digitalt ID

Du som har möjlighet och där verksamheten tillåter det ska jobba hemifrån. Alla våra datorer kan ansluta till vårt nät via VPN (anslut datorn till ditt Wi-fi hemma och koppla upp dig via BIG IP klienten som automatiskt dyker upp när du startar datorn). Med ditt digitala ID, exmeplevis BankID eller Freja e-ID, kan du logga in på Medarbetarwebben från vilken dator, smartphone eller surfplatta som helst för att komma åt din e-post, dina program, med mera.

.

Kontakt
Svenljunga kommun, 0325-180 00

Uppdaterad: