Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Samarbete med ÅVC i andra kommuner

Vi har samarbete med några grannkommuner. Det innebär att du i vissa fall kan besöka återvinningcentraler i en annan kommun. I andra fall kan du som bor i en grannkommun besöka Moga Returen.

Så här fungerar det

De återvinningscentraler som finns är till för invånarna i den kommunen där de ligger. Invånarna betalar för återvinningscentralen genom sina renhållningsavgifter, därför kan du i regel bara besöka den som finns i din kommun. För att du ska kunna besöka andra återvinningscentraler måste det finnas ett samarbete mellan din kommun och den andra kommunen.

Vill du kunna besöka Moga Returen? Kontakta din kommun för att lämna in det som ett önskemål.

Vill du om bor i Svenljunga kunna besöka en annan återvinningscentral? Kontakta oss så tar vi emot ditt önskemål.

Du behöver ett kort

För att besöka en återvinningscentral i en annan kommun behöver du ett passerkort som fungerar på den återvinningscentralen. Kontakta kundtjänst i Svenljunga kommun för att få ett.

Tänkt på!

Det kan skilja sig åt hur olika kommuner hanterar avfallet som lämnas på återvinningscentralen. Följ skyltar och personalens anvisningar noggrant när du besöker en återvinningscentral i en annan kommun.

Kommuner du som invånare i Svenljunga kan besöka

Du som är folkbokförd i Svenljunga kommun kan använda följande återvinningscentraler i andra kommuner:

  • Sandladan i Falkenbergs kommun
  • Ullared i Falkenbergs kommun
  • Skene Skog i Marks kommun

Falkenbergs kommun

Du kan använda återvinningscentralerna Sandladan och Ullared i Falkenbergs kommun.

Det är VIVAB som driver återvinningscentralerna. Vid frågor kan du vända dig till deras kundtjänst, vivab@vivab.info eller 0757-27 40 00. Du kan läsa mer om deras återvinningscentraler Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och deras öppettider. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Återvinningscentral Sandladan
Sandladan 110, 311 91 Falkenberg

Återvinningscentral Ullared
Hedemovägen 3, 311 60 Ullared

Marks kommun

Du kan använda återvinningscentralen Skene skog i Marks kommun.

Det är Marks kommun som driver återvinningscentralen. Vid frågor kan du vända dig till deras kundtjänst, kundtjanst@mark.se eller 0320-21 70 55. Du kan läsa mer om Skene Skog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Återvinningscentral Skene Skog
Hässlebergsvägen 25, 511 91 Skene

Du som bor i annan kommun som kan besöka Moga Returen

Tranemo kommun

Du som bor i Tranemo kommun kan besöka Moga Returen. Du behöver ett Returkort för att komma in genom bommarna, kontakta renhållningen på Tranemo kommun för att få ett. Besöken är kostnadsfria för dig. Kontaktuppgifter finns på Tranemo kommuns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


.

Kundtjänst Avfall och VA, Mailkonto, 0325-183 35

Uppdaterad: