Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Anmälan och utbildningar

Du ansöker via vår e-tjänst där du även kan läsa mer djupgående information om våra enskilda kurser. Vi erbjuder flexibel utbildning för ett flexibelt lärande. På denna sida hittar du information anmälan, behörighetskrav och vilka olika typer av utbildningar vi har.

Beskriver min bild

Ansök via webben

När du loggar in på vår e-tjänst för att anmäla dig till en kurs kommer du också kunna läsa en mängd information om den kursen. Men hör gärna av dig om du har frågor. Du måste ha BankID för att logga in.


Klicka här för att ansöka till våra kurserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Undantaget är våra gymnasiekurser, som du istället ansöker till via gymnasievalsjuharad.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Vår vuxenutbildning är avgiftsfri och studiemedelsberättigad. Kurslitteraraturen står du för själv.

Kurs- och ansökningsperioder för läsåret 18/19

Period 3

Kursstart från: 10 juni 2019

Sista ansökningsdag: 30 april 2019

Våra program och utbildningar

Nedan kan du läsa om ett urval av våra utbildningar och program, du hittar hela kursutbudet i vår ansökningsportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Introduktionsprogram

På introduktionsprogrammet, som är på heltid, följer du en individuell studieplan för att få din behörighet till gymnasieskolan.


Läs mer om introduktionsprogrammet och gymnasiebehörighet

Yrkesvux

För att du som bor i Svenljunga ska kunna välja mellan fler utbildningar arbetar vi tillsammans i Sjuhäradsområdet. Du hittar all information på www.brvux.selänk till annan webbplats 

Grundläggande vuxenutbildning

Vad är grundläggande vuxenutbildning? Den läser du som behöver grundskolebetyg eller är klar med Svenska för invandrare (SFI). Grundläggande nivå är kurser från årkurs 1-9 på grundkolan, men är anpassat för dig som vuxen. Vi har kurser på grundläggande nivå i svenska, svenska som andraspråk, matematik, engelska och samhällskunskap.


Det kostar inget att läsa dessa kurser, det som du betalar för är böcker. De kunskaper som du har med dig in i kurserna tar vi hänsyn till. Du kan läsa på heltid, halvtid eller kvartstid.

Gymnasienivå

På Lärcentrum ges gymnasiekurser som närstudier med lärarledda lektioner eller distansstudier. På så sätt kan vi erbjuda en flexibel utbildning för ett flexibelt lärande.


Just nu erbjuder vi kurser i svenska (1 till 3), svenska som andraspråk (1 till 3), engelska (5 och 6), och samhällskunskap (1 och 2)


Alla elever gör sin ansökan till gymnasiet genom webbansökan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


För att få börja gymnasiet ställs krav på dig som elev. För att vara behörig att ansöka till ett gymnasieprogram krävs att du i många ämnen har som lägst betyget godkänd i ditt slutbetyg från grundskolan. Kraven är till för att du inte ska börja på gymnasieskolan om du inte har de kunskaper och förutsättningar som krävs för att klara av utbildningen.

Vård- och omsorgsprogram

Vi är certificerade av vård- och omsorgscollege och kan därför erbjuda dig en bra och bred yrkesutbildning.

Läs om vård- och omsorgsutbildningen

Behörighet

Du måste uppfylla vissa kriterier för att kunn läsa på Lärcentrum:

  • Du kan söka in på vuxenutbildning från och med höstterminen det år du fyller 20 år eller om du har slutfört utbildning på ett nationellt program i gymnasieskolan.
  • För att studera måste du även sakna kunskaper som utbildningen ska ge och ha förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.
  • Du ska vara folkbokförd i Svenljunga kommun. Om du är folkbokförd i annan kommun ska du skicka din ansökan till vuxenutbildningen i din hemkommun.


Utbildning på gymnasial nivå är ingen rättighet. Om det är fler sökande än vad som finns platser görs ett urval där den som har lägst utbildning har företräde. Undantag är de som har examen från ett yrkesprogram men saknar grundläggande behörighet till högskola.

Yrkesvux

För att komma in på yrkesvux måste du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik samt fem andra ämnen.

Högskoleförberedande program

Du måste ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik samt nio andra ämnen.

För ekonomi-, humanistiska eller samhällsvetenskapsprogrammet måste ämnena geografi, historia, religion och samhällskunskap ingå i dessa nio ämnen.

Till naturvetenskaps- eller teknikprogrammet måste ämnena biologi, kemi och fysik ingå i de nio ämnena.

Uppdragsutbildning

Våra uppdragsutbildningar vänder sig till myndigheter eller dig som har eget företag. För er med speciella utbildningsbehov finns möjlighet att skräddarsy utbildningar. Med hjälp av distansundervisning kan vi erbjuda flexibla lösningar. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: 26 juni 2019