Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Orkestrar och körer

Att spela och sjunga tillsammans med kompisar är bland det roligaste som finns. Vi har ett antal orkestrar där du kan få vara med när du har lärt dig tillräckligt mycket. Vi har också två körer där vi sjunger tillsammans.

Beskriver min bild

Våra orkestrar och körer riktar sig till olika åldersgrupper och kunskapsnivåer.

Mogakören

Hit är du välkommen om du går i årskurs 2, 3 och 4. Kören sjunger lite blandad musik men tränar inte regelbundet utan bara inför något framträdande.

Mini- och Mellanblåset

Våra nybörjarorkestrar heter Mini- och Mellanblåset. Här kan du som spelar blåsinstrument eller slagverk vara med. Din lärare meddelar dig när det är dags att börja i orkester.


Efter några år i Mini- eller Mellanblåset kan du gå över till vår ungdomsorkester: SUO med DRILL.

SUO med DRILL (Svenljunga Ungdomsorkester)

Svenljunga Undomsorkester, även känd som SUO med DRILL, är en anrik orkester som genom åren förgyllt flertalet högtidliga tillfällen med sina framträdanden. Med både paradmusik och sittande konserter är ungdomsorkestern ett uppskattat inslag i vår kommun och vid representation i hela Sverige och utomlands. Några av höjdpunkterna på våra resor som kan nämnas är konserterna på Disneyland och Versailles i Paris och på Mainau i Tyskland.


Svenljunga Undomsorkester startade under ledning av Inge Ringdahl år 1970 och har sedan dess varit verksam i kulturskolans regi i snart 50 år. Drillflickorna startades i mitten av 80-talet och blev snart en uppskattat del av orkesterns framträdanden.


Till ungdomsorkestern hör också en aktiv föräldra- och elevförening som är knutna till RUM (Riksförbundet unga musikanter).

Svenljunga Symphonic Band (SSB)

Svenljunga Symphonic Band startades 1996 med ett antal musikanter som alla varit elever på Svenljunga Kulturskola. I Svenljunga Symphonic Band kan du spela tillsammans med andra efter att du har slutat i Kulturskolan.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: 24 september 2019