Tillbaka till startsidan

Du är här:

Mårdaklevs skola

En av världens bästa pulkabackar! Och den har vi i anslutning till skolgården! Vi har nära till naturen och är mycket utomhus, bland annat i vår skolskog. Hos oss finns också skolmormor Karin.

Beskriver min bild

Vi har nära till naturen och dessutom har vi en stor idrottshall bredvid skolan. I vår skola går det cirka 60 elever från förskoleklass till årskurs 6. Just detta läsår går även eleverna som går i 5:an och 6:an och egentligen hör till Östra Frölunda skola hos oss. Klasserna som finns på skolan i år är: F-klass, 1:an, 3-4:an och 5-6:an.


Vi har ett mycket gott klimat på skolan. Vi arbetar mycket med trivsel och hur vi är mot varandra. Alla som är i skolan ska känna sig trygga när de är här. Vi ser varandras olikheter som en tillgång.


På fredagar skriver alla elever i sin loggbok där de får reflektera över sin skolvecka. Det är frågor om vad de har lärt sig och hur dagar och lektioner har varit.

Bästa maten

Vi är väldigt stolta över vårt skolkök och vår kock Helena, som lagar mat till både förskola och skola. Det används ekologiska råvaror i matlagningen. Alla gillar maten väldigt mycket och därför är det minimalt med mat som slängs.


Helena har matråd med eleverna ett par gånger per termin. Eleverna får också hjälpa till i skolköket efter ett uppgjort schema. Vegetariska rätter serveras vid flera tillfällen i veckan. Soppa är en storfavorit bland eleverna!

Fritidshemmet

Fritidshemmet ligger i samma byggnad som skolan. Öppning och stängning delar vi med förskolan. Arbetet utgår ifrån elevernas intresse, där vi kopplar arbetet mot läroplanens mål och skolans pågående arbetsområden.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: