Tillbaka till startsidan

Du är här:

Holsljunga skola

Hos oss går fysisk aktivitet och lärande hand i hand. Vi har en friskvårdsprofil där  både puls för lärande och idrottsaktiviteter är del av vår vardag. Vi njuter av närhet till naturen och vår lilla skola ger trygghet och skapar gemenskap.

Beskriver min bild

Skolan

Vår skola sträcker sig från förskoleklass till 6:e klass och vi har cirka 30 elever. Vår skola har ett bra läge med skogen alldeles utanför och promenadavstånd till Holsjön och rekreationsområdet Näset. Tack vare närheten till naturen har vi delar av undervisningen utomhus. Holsljunga skola tillhör Högvad och är en del av vårt södra skolområde.

Eleverna går åldersblandat och får möjligheter att utvecklas utifrån sina individuella behov. Vi arbetar med faddergrupper i tvärgrupper under årskurs 1 till 6 kontinuerligt under läsåret för att alla elever ska bli trygga och känna varandra väl.

Vi använder oss av loggbok, kompissamtal och klassråd för att skapa harmoni och kamratskap. I loggboken kan eleverna skriva utvärderingar av de olika områden de arbetar med och skriftligt berätta om sina känslor inför olika företeelser.

För regelbunden information till vårdnadshavare och elever använder vi lärplattformen InfoMentor Öppnas i nytt fönster..

Fritidshemmet

Efter skoldagens slut erbjuds eleverna att delta i skolans fritidshem. Det finns i skolbyggnadens nedre våning. Avdelningen har cirka 20 barn och erbjuder aktiviteter både inomhus och utomhus. Vid lov samverkar vi med fritidshemmen i Överlida och Mjöbäck för att kunna erbjuda ett bredare utbud av aktiviteter.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: