Näringslivsutveckling

Jag lotsar dig rätt! Det är inte alltid lätt att veta vart en som företagare ska vända sig med sin fråga - ofta berörs flera olika avdelningar inom kommunen. Därför hjälper jag dig med allt från tips och råd till att samla alla berörda tjänstemän till ett gemensamt möte för att bereda just ditt ärende på ett så snabbt och effektivt sätt som möjligt.

Vad det än gäller, hör av dig!

Fredrik Dahl, Näringslivsstrateg

Rådgivning och stöd

Att utveckla ett företag eller göra verklighet av en idé är oftast mer av en lagsport än en enmansshow även om det är du som driver processen.

Vilken fas du än befinner dig i kan det vara bra med bollplank, både som expertis i någon särskild fråga eller för att hjälpa dig med struktur i din utvecklingsprocess.

Det är många som kan ge rådgivning, information, coachning och vägledning. Din idé är ett nätverk av aktörer som erbjuder rådgivning, information, utbildningar och användbara kontakter för att du ska kunna utveckla din idé vidare. 

På Verksamt.se finns en hel del bra tips, information och inspiration.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Företagsregister och företagarföreningar

För att förenkla för dig som vill hitta nya kontakter eller söker information om företag i vår bygd hjälper vi dig här lite på traven.

Det finns ett företags- och branschregister som har olika typer av sökfunktioner. 
Här kan du söka rätt på företag som finns i Svenljunga Kommun

För att komma direkt till näringslivsregistret klickar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi har även flera företagarföreningar och samarbetar nära med dem.

Mer om företagarföreningar hittar du här.

Fakta om näringslivet i Svenljunga kommun

Företagarandan har en lång tradition i kommunen med bland annat en garveri- och textilverksamhet med gamla anor. Idag företräds kommunen av branscher dels traditionella sektorer och dels av specialistföretag.

Tillverkningsindustri

Tillverkningsindustrin kännetecknas bland annat företag inom textil, konfektion, skinnproduktion, hustillverkning, träindustri, filter, mekanik och elektronik. Importen och exporten är betydande för företagen i kommunen.

De största företagen

Elmo Leather AB, Vokes Air AB, Blåkläder AB, Startrading AB, Mjöbäcks Entreprenad AB, Västkuststugan AB, Texrep Sweden AB, Berendsen Safety och Textilservice AB, Ajab Smide AB, ICA.

Kommunikationer och infrastruktur

Riksväg 27 löper igenom kommunen till Borås. Där finns järnväg för resor i Sverige och Europa och dagliga avgångar till Stockholm. Göteborg, med skandinaviens största hamn, såväl som Landvetter och Jönköpings flygplats nås via riksväg 40.

Kontakt

Epost till

Sidan senast uppdaterad: 2018-07-10 10.11