Boktipsböcker

Ungdomsböcker 4

Boktipsen har vi hämtat från recensioner i tävlingen Sommarboken.
Silverkniven

Gull Åkerblom,

Silverkniven

Edit åker på ridläger i Råkullaborgen. Men det är något mystiskt med stället. Man får inte ha något silver och hur är det med de hemska hingstarna?
Det är den bästa bok jag läst! Jag bara älskar den. / Lisa

Ingen sommar utan dig

Jenny Han,

Ingen sommar utan dig

Varje sommar så länge Belly kan minnas har hon varit i sommarhuset i Cousins med bröderna Conrad och Jeremiah, som hon håller allra kärast.
Handlar om kärlek och det gillar jag att läsa om... Jättebra!  / Cecilia

Den galne professorn

Jörn Jensen,

Den galne professorn

Boken handlar om Tobias och Simone. Tobias har ont i magen och åker till sjukhuset. En kille berättar att en annan kille plötsligt blivit jättesjuk. Tobias upptäcker en del skumma saker. Tobias berättar allt för Simone och dom letar efter ledtrådar.
Jag tycker att boken var bra, men för lättläst. / Amanda

Långt ifrån liten

Ingrid Olsson,

Långt ifrån liten

Boken handlar om bästisarna Vanessa och Linnea som bråkar ganska mycket. Linnea får inte sluta på fritids och då kommer Linnea automatiskt utanför.
Jag tycker boken var bra. I början förstod jag inte så mycket men sen förstod jag. / Ida

Mordbrand på skolan

Lena Lilleste,

Mordbrand på skolan

Boken handlar om två pojkar som heter Flisen och Tommy. När dom var ute i skogen en kväll så hittade dom en väska full med pengar. Dom delar upp så dom får ungefär lika mycket var. Samma natt så börjar skolan brinna och det är någon som mördat någon.
Jag tycker att boken var bra. / Alva

Ponny och Co

Kirsten Sonne Harild,

Ponny och Co

Kajsa, Maja och Lisa är kompisar. Nu ska de äntligen börja rida tillsammans! De älskar att vara i stallet. De tycker också om att sitta på Lisas altan och prata om killar.
Boken är jättebra. / Arjeta

Bert och ryska invasionen

Sören Olsson,

Bert och ryska invasionenBoken handlar om att Bert får en rysk gäst som är en tjej. Först tyckte Bert att hon var en rysk spion och då tyckte Bert inte om den ryska tjejen, men sen tyckte Bert att hon var den sötaste tjejen i hela världen.
Jag tycker att den var rolig och bra. / Ida
Midnatt

Jacqueline Wilson,

Midnatt

Boken handlar om Violet som är 13 år och älskar sina älvor, böckerna av Casper Dream och att vara med sin nya vän Jasmine. En dag råkar hon träffa på Casper Dream och får en älva ritad av honom.
Den är bra, spännande och man vill läsa mer. Det bästa med boken är slutet. / Wilma

Cirkeln

Mats Strandberg,

Cirkeln

Boken handlar om sju personer som blir utvalda att strida mot demoner. När Elias blir mördad, men de får det att se ut som självmord, så börjar träningen. Alla vill inte träna men när ännu en blir mördad så får dom hjälp av rådet och rektorn att rädda världen.
Jag tycker att boken är bra och spännande. Den får 8 av 10. / Filippa

Systrar i jeans - andra sommaren

Ann Brashares,

Systrar i jeans - andra sommaren

Boken handlar om fyra tjejer som hittade ett par jeans förra sommaren och de jeansen är magiska. De hjälper tjejerna ur svåra knipor utan vännerna. Håller dem "sammansvetsade" även om de inte är på samma ställe.
Jag tycker den var jättebra! / Anna

Sidan senast uppdaterad: 2016-10-25 14.23