Boktipsböcker

Ungdomsböcker 3

Boktipsen har vi hämtat från recensioner i tävlingen Sommarboken.
Finnes: Agnes, önskas: bästis

Thomas Halling,

Finnes: Agnes, önskas: bästisAgnes är bästis med Cilla C. De planerar massvis med roliga saker de ska hitta på. Inget blir som de har tänkt.
Jag tycker den är superbra. Jag älskar serien och önskar att det kommer ut fler sådana böcker.
/ Ida
Den förlorade staden

Philip Caveney,

Den förlorade staden

Sebastian, Cornelius och Max letar efter den förlorade staden Nasrama för att leta skatter där. De hamnar i Jiliternas by efter ett anfall. Jiliterna hjälper dem till staden där gengångare bor.
Jag tycker boken var spännande och rolig. / Anton

Hur kär får man bli?

Katarina von Bredow,

Hur kär får man bli?

Katrin och Frida är bästisar. En dag så kommer det en ny kille till klassen. Frida blir störtkär... Efter ett tag kommer Katrin på att hon också är kär i den nya killen och han gillar henne, men hon har redan en pojkvän och vill inte svika sin bästis.
Jag tycker den var jätte, jättebra. / Anna

Det glömda brevet

Petter Lidbäck,

Det glömda brevet

Pellas klass är på studiebesök hos Helsingfors Dagblad. Tidningen bombhotas och han som visade dem runt, Rasmus, bil börjar brinna. Vem gör något sådant? Och vem tjänar på det? Pella, Tyra och Siri börjar förhöra dem som Rasmus recenserat böcker åt.
Boken är spännande och roande med ett lustigt slut. / Elin

Kramar och krångel

Ingelin Angerborn,

Kramar och krångel

Två tjejer, som heter Emma och Johanna, är bästisar. De har börjat på cirkus. Både Emma och Johanna är kära i samma kille, men de berättar inte för varandra.
Jag tycker boken är spännande, rolig men ändå sorglig. / Johanna

Graalens väktare

Michael P. Spradlin,

Graalens väktare

Tristian är en föräldralös pojke. En dag kommer Sir Thomas och vill ha honom som väpnare. När dom är i Acre får Tristan i uppdrag att flytta heliga Graalen säkert.
Boken var bra för författaren har skrivit som om Tristan berättar. / Hilda

Tilda och tävlingen

Tomas Dömstedt,

Tilda och tävlingen

Boken handlar om två tjejer, som går i särskolan. Deras lärare Ulla-Klara säger att det ska vara en tävling. Hilda tycker att Sofi ska anmäla sig. Sofi vill springa snabbt, men inte vinna.
Jag tycker att den är lättläst. Jag läste ut den jättefort! Den var bra. (Livet är inte en tävling).
/ Wilma

Hur du blir pirat

Cressida Cowell,

Hur du blir pirat

Hicke Hiskelig Halvulk III och några andra små vikingar ska lära sig hur man blir pirat. Men för Hicke går det dåligt. Hickes kusin, Snor-Per Snorslödder hittar en skatt fylld med guld och gömd, rutten mat. Men det han inte märker är att Grottvajlerdrakarna kan känna lukten av det. De vaknar och går till attack.
Jag tycker att boken var rolig och hade bra och spännande innehåll som en bok ska ha. / Rickard

Att vara Nikki

Meg Cabot,

Att vara Nikki

Boken handlar om Em eller Nikki eller Ems hjärna i Nikkis kropp. Em är kär i Cristoffer, men går det ihop att vara supermodell och kär i en alldeles vanlig kille?
Jag tycker den är nice. / Emma

Månens budskap

Terry Goodkind,

Månens budskap

Boken handlar om när pesten drar fram i Midland. Den tömmer städer. Den kom genom magi. Kahlan och Rickard vet inte vad som ska göras. Vindarnas tempel skickar meddelande till dem...
Jag tycker den var jätte, jättebra. / Johanna

Hög press

Mats Wänblad,

Hög press

Lovisa som spelar fotboll och går i Råningebergskolan. Någonstans i mitten av boken säger Lovisas mamma: "Döden kommer alltid i flertal". Först var det "surgubben", sen var det Albin. Vem skulle det bli sen? Mamma? Mormor? Tussa?
Boken är bra och den var fruktansvärt spännande. / Sanna

Monsterhämnden

Dean Lorey,

Monsterhämnden

Charlie har gåvan att öppna portar till en annan värld och släppa in monster. Han råkar släppa in två av de namnlösa till vår värld. Han och hans vänner ska försöka att förgöra dem.
Jag tycker att boken var bra och spännande. / Sylwia

Rör inte Mississippi!

Cornelia Funke,

Rör inte Mississippi!

Emma har fått en häst av sin mormor, efter att tjatat så på sina föräldrar. Sen kommer systersonen, en vidrig typ som vill ha hästen till varje pris. Varför blev hästen så värdefull för honom helt plötsligt?
Jag tycker den var urbra för djurälskare. Cornelia Funke skriver underbara böcker.
/ Magdalena

Kram från Alice

Suzanne LaFleur,

Kram från Alice

Boken handlar om en tjej som heter Alice, som är med i en bilolycka och förlorar sin pappa och lillasyster. Hennes mamma åker iväg för att hon inte mår bra. Alice får då bo hos sin mormor.
Jag tycker den är bra och spännande. Mycket inlevelse. / Julia

Sidan senast uppdaterad: 2016-10-25 14.23