Boktipsböcker

Ungdomsböcker 2

Boktipsen har vi hämtat från recensioner i tävlingen Sommarboken.
Väktarens misstag

Joseph Delaney,

Väktarens misstag14-årige Thomas Ward är väktarlärling hos John Gregory. I denna boken ska han gå till Johns gamla lärling Bill Arkwrigth, för att lära sig mer om vattenhäxor. Den onde (djävulen) är lös i världen och försöker att stoppa honom. Han gör så att Tom och hans bästa vän Alice blir ovänner. Det är den femte boken i serien.
Jag tycker att boken är bra, det är de förra också. Jag tycker om att läsa fantasy, så därför är den bra. / Elias
Den osynliga flickan

Deborah Ellis,

Den osynliga flickan

Parvana lever med sin familj i Afghanistan. Det är krig där och till slut kommer det en regel som säger att kvinnor inte får arbeta, bara män. Parvanas far får arbeta, men sedan blir han fängslad och Parvana måste försörja dem. Hon måste söka jobb...
Jag tycker att boken var bra. Man vill bara inte sluta läsa!!! / Maria

Dödens hus

Pia Hagmar,

Dödens hus

Dalslandsdeckarna tältar uppe på Kroppefjäll. En skogsbrand och en upptäcktsfärd är början på ett hemskt äventyr. En höna som lockbete för rovfåglar är också en del av mysteriet.
Jag tycker att boken är spännande! Man ville inte sluta läsa den! / Tyra

Tillsammans - andra boken

Denise Rudberg,

Tillsammans — andra boken

Boken handlar om Theresa, Jakob och Alexander. Det är sommar igen och Alexander flyttar tillbaka från Falsterbo. Theresa blir sur, för att hon inte vet något och han bara dyker upp så där efter den misslyckade festen.
Jag tycker att boken är väldigt bra. Det är kul att den handlar om saker som kan hända i verkligheten. / Amanda

Mot nya mål

Glenn Ringtved,

Mot nya mål

Erik ska flytta till Spanien — hans pappa har fått jobb där. Han ska spela en sista match för en lång tid, men då händer något som inte får hända. Han skjuter sönder ett fönster.
Jag tycker den är riktigt bra. P.S. Jag gillar fotbollsböcker. / Simon

Sofies hemliga SMS

Jörn Jensen,

Sofies hemliga SMS

Sofie är kär i Simon. Ida och Sofie har gjort en video där de dansar. Ida och Oliver ska på bio. Ida frågar om Simon vill följa med henne, Oliver och Sofie på bio. Han säger JA! Sofie och Simon håller hand och tänker inte på att kolla på filmen.
Jag tycker att boken var bra och lättläst! / Emelie

Pappa polis

Laura Trenter,

Pappa polis

Julians pappa blir skjuten, men klarar sig. Julian blir kompis med en i mc-gänget, som heter Jim. Jim bestämmer sig för att vittna om vem i mc-gänget som sköt.
Jag tycker den var jättebra. Jag älskar den. / Frida

Emily ensam

Gull Åkerblom,

Emily ensam

Boken handlar om Emily, som är ensam. Hennes gamla bästis Moa åker till fjällen, utan att säga något till Emily. Plötsligt funderar pappa på att han och Emily ska köpa häst. Och vad händer egentligen mellan Samuel och Josefin medan Moa är borta? Allt är en enda stor fråga som Emily försöker lista ut.
Jag tycker att den var bra. / Anna

Harry Potter och den flammande bägaren

Joanne K. Rowling,

Harry Potter och den flammande bägarenHarry Potter är bästis med Ron och Hermione. När de är på Hogwarts skola för häxor och trollkarlar, så berättar Dumbledore att turneringen i magisk trekamp ska vara i år. Men det är någon som anmäler Harry! Vem?
Jag tycker att boken var jättebra och spännande. I mitten så började det hända konstiga saker, så då var det extra spännande. / Linda
Killar, kompisar och farliga frestelser

Cathy Hopkins,

Killar, kompisar och farliga frestelser

Boken handlar om när Luke, Nestas kille, förklarar TJ sin eviga kärlek. Hon försöker undvika honom, men när Luke blir gruppledare i ett skolprojekt hon är med i så kommer hon inte undan.
De här böckerna äger, tycker jag! / Sofi

Bert + Samira = Sant

Sören Olsson,

Bert + Samira = Sant

Bert är en kille som går i sexan och han gillar en tjej som heter Samira. En tjej som heter Sherin är kär i Bert. Man får följa Bert i hans kärleksliv i denna bok.
Jag tycker att den var bra, rolig och lycklig. / Mathilda

Hjärnsläpp

Håkan Jaensson,

Hjärnsläpp

Jenny och hennes pappa pratar i telefon med Jennys mamma och blixten slår ner i telefonen. Båda två svimmar. Och när dom vaknar så är de i fel kropp. Jenny är i sin pappas kropp och tvärtom.
Jag tycker att den var riktigt bra. / Alexandra

Krigarprinsessan del 1 - Ormen

Josefin Ottesen,

Krigarprinsessan del 1- Ormen

Alvida och Gro bor i ett torn med en vaktande orm utanför. Det kom många män som försökte döda ormen för att vinna hennes hjärta. Det handlar också om Runa, husets dumma hjälpreda.
Jag tycker att boken var jättebra och vill gärna läsa fler av Krigarprinsessan. / Lisa

Sidan senast uppdaterad: 2016-10-25 14.23