Boktipsböcker

Barnböcker 4

Boktipsen har vi hämtat från recensioner i tävlingen Sommarboken.
Vilma och häxtanden

Cecilia Lidbäck,

Vilma och häxtanden

Vilma har en lös tand. Alla kompisarna har redan gluggar och Vilma har känt sig som den enda i världen som inte tappat någon tand. Problemet är bara att tanden aldrig vill trilla ut. Vilma vickar och pillar och petar, men ingenting händer. Klasskompisarna och släktingarna, ja till och med fröken — alla har de tips om hur hon ska få ut tanden. Varje dag lovar Vilma kaxigt att följa deras råd, men varje kväll tappar hon modet och fegar ur. Den hopplösa tanden hänger kvar på sned och får Vilma att se ut som en häxa...
Jag tycker att boken var rolig, bra och det blev ett lyckligt slut. / Viktoria

Stöld på Tistelvägen

Petrus Dahlin,

Stöld på Tistelvägen

Boken handlar om en kille som heter Kalle Skavank som ska hjälpa två flickor som blivit anklagade för att ha stulit 25000 kronor.
Jag tycker den var jättespännande. / Mikaela

Ridläger med Sigge

Lin Hallberg,

Ridläger med Sigge

Det är äntligen sommar och dags för ridläger: Elinas dröm har gått i uppfyllelse. Ingela säger att de ska få rida tills de inte kommer att orka mer.
Jag tycker att boken är spännande. / Sofie

Skateboarden

Helena Bross,

Skateboarden

Boken handlar om Pia och pappa. Pia vill lära sig åka skateboard. Pappa ska visa henne.
Jag tycker om boken. / Ville

Mysteriet med den försvunna Mathilda

Rose Lagercrantz,

Mysteriet med den försvunna Mathilda

En dag ringer rektorn till klassrummet. Mathilda har inte varit hemma på hela natten! Humlan ska försöka hitta henne. Föga anar hon att hon har utomjordingar efter sig.
Jag tycker den var spännande och bra. / Ellinor

Klockkatastrofen

Ingelin Angerborn,

Klockkatastrofen

Boken handlar om Viking, Viktor och Vilma som har en klantklubb. Dom hade gjort en lista på vad dom kunde göra som inte var klantigt. Så dom kom på att dom kunde gå ut med en hund som heter Olga. Vilma hade en klocka som var jättegammal. Dom trodde att Olga åt upp den.
Jag tycker att boken var bra. / Matilda

Disa, dimälvan

Daisy Meadows,

Disa, dimälvan

Disa dimälvan har kommit bort i dimman och kan inte hitta tillbaka utan sin magiska fjäder. Dimman tätnar och snart har även Rebecca och Kristin gått vilse vilken tur att Disa har ett trollspö med magiskt älvglitter!
Jag tycker om Disa dimälvan för det är roliga bilder och lätta ord. / Emilia

På egna ben

Ylva Wallin,

På egna benI somras var Greta med på ett sommarfotbollsläger. Nu ska hon börja spela fotboll. I klassen börjar Jazmine och tar över Gretas bästis Disa.
Bra. / Emma
Dumma pojkar och vettlösa flickor

Bengt Ingelstam,

Dumma pojkar och vettlösa flickor

Boken handlar om att Matte får hem sin pappa i några dagar och då får Matte ett nytt kastspö. Myran följer med och fiskar. och hon och Matte ställer sig på ett isflak och plötsligt lossnar det.
Jag tycker den var väldigt bra. / Maja

Gula häxboken

Sanna Töringe,

Gula häxboken

En morgon på bussen hittar Eline en gul bok med alldeles blanka pärmar. Gula Häxboken heter den. Den är självläsande, för Eline kan inte läsa. I Gula Häxboken står allt om hur man skydddar sig mot vilda djur, blir gravid och lär sig simma. Allt funkar! Kan det ha varit en riktig häxa som gett henne boken?
En bok fylld av magi och humor. Boken är också spännande och man lär sig saker. / Viola

Sidan senast uppdaterad: 2016-10-25 14.23