Boktipsböcker

Barnböcker 2

Boktipsen har vi hämtat från recensioner i tävlingen Sommarboken.
Hitta Jeppe!

Inger Frimansson,

Hitta Jeppe!

Sofie ska passa Saras undulat som heter Jeppe. En dag smet Jeppe ut genom fönstret. Sofie blev rädd och ledsen och började leta efter Jeppe. Det var många som hjälpte till att leta. Sofie ville aldrig sluta leta. Hon var orolig för Jeppe och vad Sara skulle säga när inte Jeppe är där.
Jag tycker att den var bra och spännande. Jag blev först ledsen och sedan glad. / Linn

Megakillen - grymma grabben slår till!

Martin Olczak,

Megakillen — grymma grabben slår till!

Boken handlar om Melker. Han har en riktigt stor och cool hemlighet. Han är MEGAKILLEN. Han och hans syster Molly har fångat många skurkar, men denna gång kommer en ny superskurk som har på sig gröna kläder och kallar sig Grymma Grabben. Men vem kan han vara?
Jag tycker att boken var jättebra och spännande. Det skulle vara häftigt att vara Megakillen fast jag får bli Megatjejen. / Linda

Flickan som ville bli fakir

Pia Hagmar,

Flickan som ville bli fakir

Boken handlar om Julia, som ingen bryr sig om. Farbror Gusten väljer aldrig Julia. En dag ser Julia en fakir på TV. Fräckt! Tänk om man kunde göra så där, säger Julias storebror Nicklas. Det är då Julia bestämmer sig. Hon ska bli fakir. Så Julia börjar träna sig för att bli fakir.
Jag tycker den var bra. / Anna

Vitnos träffar Brunöga

Marie Louise Rudolfsson,

Vitnos träffar Brunöga

Vitnos tror att han aldrig ska se Vips och rymmer. När han träffar Brunöga blir det roligare. Men en dag fastar Vitnos i en björkgren och kommer inte loss!
Jag tycker den var super! / Agnes

De vita fruarna på Lovlunda slott

Martin Widmark,

De vita fruarna på Lovlunda slott

Boken handlar om en tjej som heter Nelly Rapp och hennes hund London. Hon är monsteragent. Hennes lärare Lena-Sleva skickade henne en spökpejlare, som de uppfunnit, för att spökena har gömt sig och hon ska hitta dem.
Jag tycker boken är jättebra. Den är spännande och intressant. / Philip

Tandligan

Helena Bross,

Tandligan

Alla andra i klassen har tappat en tand utom Elin. Har man tappat en tand, så får man klistra fast en lapp på tavlan. Nästa dag har Elin en lös tand. Hon vickar och vickar...
Jag tycker boken var bra! / Moa

Loke den lömskes skatt

Måns Gahrton,

Loke den lömskes skatt

Det är en familj som har köpt ett hotell. De får inga gäster, men till sist får de två gäster. Men de beter sig väldigt skumt!
Jag tycker den var bra! / Frida

Matilda räddar en hund

Kirsten Boie,

Matilda räddar en hund

Matildas mamma ska åka bort, så Matilda får klara sig själv. Matilda hittar en hund, som hon tar hand om. Hon lämnar den till polisen.
Jag tycker boken var lättläst, kul och spännande. / Emma

Mamma Mu får ett sår

Jujja Wieslander,

Mamma Mu får ett sår

Mamma Mu snubblar på en sten och får en bula i pannan och river sig på taggtråd, så det börjar blöda på magen. Då hjälper bonden Mamma Mu.
Jag tycker den var rolig, spännande och bra. / Maja

Lyckoarmbandet

Emily Rodda,

Lyckoarmbandet (Älvriket)

Jessies mormor är sjuk och har tappat bort lyckoarmbandet. Och har nästan slutat nynna på sångerna, som Jessie minns sedan hon var liten. Särskilt en sång Jessie tyckte mycket om. Den börjar med: "Blå seglar månen, sjöjungfrur sjunger, alver och vättar, små, små hästar". När Jessie upptäcker den andra världen förstår hon vad sången betyder.
Jag tycker: jättebra! Den är spännande och mystisk. / Elisabeth

Sidan senast uppdaterad: 2016-10-25 14.23