19 juni 2018

Sommarens konstupplevelse är här

(X)sites är ett konstprojekt med temporär offentlig konst längs cykellederna Kattegattsleden och Sjuhäradsrundan. 

18 konstnärer arbetar nu med att installera de platsspecifika konstverken. 6 konstnärer i Skåne på plats i Höganäs, Ängelholm, Helsingborg, 6 konstnärer i Halland på plats i Falkenberg, Halmstad, och 6 konstnärer i Västra Götaland är på plats i Ulricehamn, Tranemo, och hos oss i Svenljunga.

(X)sites Sjuhäradsrundan pågår 30 juni till 7 oktober.

Platsspecifik konst betyder konstverk som görs för en speciell plats. Varje konstnär har fått en plats att utgå från i sitt skapande. X:et i (X)sites står för det vi inte vet, sites står för platser. Projektet präglas i alla dess delar av undersökandet, från konstnärernas arbete med platserna till publikens möte med konsten och landskapen. Utställningen och konstverken sätter fokus på landskapen som en del av vår offentliga miljö.
I samband med utställningen kommer det att arrangeras publika evenemang, såkallade Forum. Det blir happenings, performances, visningar och workshops. Vernissage för Sjuhäradsrundan är den 30 juni.

Deltagande konstnärer för Sjuhäradsrundan är: Emile Deblance (Sverige), Joel Danielsson (Sverige), Johan Thirén (Sverige), Jette Mellgren (Danmark), Martinka Bobrikova & Oscar de Carmen (Spanien/Norge) och Sofia Sundberg (Sverige).

Kontakt:

Robert Hais, projektledare 
073-535 43 03

Mats Nordlund, projektledare
070-223 88 52

Catrin Wolgner, kultursekreterare
0325-181 96

Sidan senast uppdaterad: 2018-06-19 16.14