Talböcker och andra sätt att läsa

Daisy Direkt

Du som behöver lyssna på talböcker, så kallade Daisy, kan ladda ner själv.
Du kan ladda ner när som helst och var du än befinner dig. Talböckerna kan du lyssna på med hjälp av en dator, telefon, surfplatta eller Daisy-spelare.

Låntagarna får med hjälp av Daisy Direkt möjlighet att själva ladda ned direkt från Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster digitala katalog, hemifrån eller från annan valfri plats med interneruppkoppling. Drygt 100 000 titlar finns tillgängliga, dygnet runt. Det ger en stor frihet, låntagaren slipper stå i kö och kan själv välja och söka sin litteratur när som helst.

Appenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Legimus finns för både Android och Iphone/Ipad och är gratis att ladda ner. Appen behövs för att ladda ner böcker till smartphone eller surfplatta.

Mer information om om talböckerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För att komma igång behöver du:
Boka en tid på Svenljunga bibliotek för att registrera dig som Daisy Direkt-låntagare. Bibliotekspersonalen visar också hur du ska göra för att ladda ner talböcker. Är du under 18 år kommer du tillsammans med målsman. Ring eller skicka ett e-post till Monica Sterner, läs- och skrivtekniker tfn. 0325-181 98 för att boka en tid.

Daisy på skiva

Det finns ett urval av olika titlar att låna på biblioteket. Du kan bränna ner eller få hjälp att bränna ner en fysisk Daisy-skiva. Du har möjlighet att få Daisy-skivan hemskickad utan kostnad, även återsändningen är kostnadsfri. Daisyskivor går endast att speciella spelare och det finns ett fåtal Daisyspelare för utlån på Svenljunga bibliotek.


Storstil

Böcker med extra stor text i samma version som orginaltext. Drygt 800 titlar finns på Svenljunga bibliotek som storstil.

Ljudmagasinet

Ljudmagasinet är en oberoende taltidning som ges ut av Kultur i Väst, som är Västra Götalandsregionens kulturförvaltning. Vi riktar oss främst till dig som är synskadad, men även till dig som hellre lyssnar än läser. Ljudmagasinet är gratis och kommer ut var varannan vecka och innehåller kultur, aktualiteter, tävlingar, relationsexpert och reportage. Klicka här för att lyssnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress
Besöksadress:
Kinnagatan 2, Svenljunga

Postadress:
Biblioteket
512 80 Svenljunga

Kontakt

Epost till

Epost till

Kontakt

Monica Sterner
Läs- och skrivtekniker
0325-181 98

E-post till Monica Sterner
Gunilla Rundqvist
Kulturchef
0325-181 65
E-post till Gunilla Rundqvist

Sidan senast uppdaterad: 2018-08-17 07.22