Talböcker och andra sätt att läsa

Daisydirekt

Nu kan du som behöver lyssna på talböcker, så kallad Daisy, ladda ner själv. Du kan ladda ner när som helst och var du än befinner dig. Talböckerna kan du lyssna på med hjälp av en dator, Daisy-spelare eller annan spelare som kan läsa mp3-filer.

Låntagarna får med hjälp av DAISY Direkt möjlighet att själva ladda ned direkt, hemifrån eller från annan valfri plats med interneruppkoppling. 80 000 titlar finna tillgängliga, dygnet runt. Det ger en stor frihet, låntagaren slipper stå i kö och kan själv välja och söka sin litteratur när som helst.

Boka en tid på Svenljunga bibliotek för att få ditt nedladdningstillstånd. Bibliotekspersonalen visar också hur du ska göra för att ladda ner talböcker. Är du under 18 år kommer du tillsammans med målsman. Ring eller skicka ett e-post till någon av kontaktpersonerna för att boka en tid.

E-böcker

E-böcker är vanliga böcker som har överförts till elektroniskt format så att de går att läsa på en dator, handdator eller på en så kallad e-boksläsare.

Online-ljudböcker är en e-ljudbok kan du lyssna på via en dator och samtidigt se texten på skärmen. Text och ljud kommer samtidigt så att det stycke eller den mening som läses upp markeras på skärmen. E-ljudböckerna fungerar endast med Windows med Internet Explorer. En streamad ljudbok spelas upp via Internet och du kan lyssna på den via en dator som är ansluten till Internet. Varken e-ljudböcker eller streamade ljudböcker sparas ned till din hårddisk utan buffras, strömmas, allt eftersom de spelas upp.

Guldägget

Guldägget öppnar biblioteket för läshandikappade och personer med andra funktionsnedsättning. Med teknikens hjälp kan man se, höra och läsa bättre.

Tekniska hjälpmedel

  • Dator med förstoringsprogram
  • Talsyntes, du kan få texten inspelad på CD eller DAISY
  • Scanner
  • Skrivare och punktskrivare
  • Olika hjälpprogram

Guldägget ger alla, oberoende av funktionsnedsättning eller annat stödbehov, möjlighet att ta del av vad biblioteket har att erbjuda.

Adress
Besöksadress:
Kinnagatan 2, Svenljunga

Postadress:
Biblioteket
512 80 Svenljunga

Kontakt

Epost till

Epost till

Sidan senast uppdaterad: 2018-03-12 13.51