Busstrafik

Med bussarna kan du bekvämt ta dig till arbete, utbildning, service, inköp, goda vänner, bio, kultur eller träning. När du åker buss kommer du fram till målet utvilad och har gjort en bra miljöinsats.

Busstrafik i Svenljunga

Busstrafiken har flera linjer till städer och kommuner i vårt närområde och det finns busslinjer inom kommunen. Det är Västtrafik som ansvarar för kollektivstrafiken i Svenljunga.

Läs mer på Västtrafiks hemsida »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Borås, Svenljunga, Överlida, Ullared

Med linje 360 kan du från Svenljunga välja en buss som går varje halvtimme under morgonen eller eftermiddagen till och från Borås. när det inte är högtrafik, som det är på morgonen och eftermiddagen går det en buss varje timma. Under kvällar och helger halveras trafiken. Tidtabellen har fasta tider.

Från Svenljunga mot Ullared går sju dagliga förbindelser som är sammanhängande med bussturerna mot Borås. I Ullared kan du byta till Hallandstrafikens bussar mot Falkenberg, Varberg eller Ätran.

Linje 303 är en linje som fångar upp samhällen som ligger lite från huvudstråket utmed väg 27. Linjen passerar Länghem, Hillared, Aplared, Målsryd, Gånghester och har sin slutpunkt i Borås. Linjen stannar till vid Lockryds bussterminal där man kan byta till bussar på linjerna 360, 350 och 700. Linje 350 och 700 går till Tranemo respektive Värnamo.
 
Linje 302 är en linje inom kommunen, som berör Mjöbäck, Överlida, Holsljunga, Svenljunga, Sexdrega och Hillared. Den är knuten mot skoltiderna vid högstadieskolan i Svenljunga. Under loven är linjen söder om Svenljunga en ringbilslinje för att underlätta för arbete, studier och vardagsresande.

Tranemo, Svenljunga, Skene/Kinna, Göteborg

Linje 320 är sedan juni 2011 Svenljungas linje mot Tranemo för arbete och studier. Likadant gäller mot Skene/Kinna och Göteborg. Varje vardag finns tolv förbindelser utmed detta stråk med ungefär timtrafik vid högtrafiktid under morgonen eller eftermiddagen. Övrig tid går det en buss varannan timma. För att optimera restiden till Göteborg byter man till bussen på linje 300 vid Skene lasarett.

Linje 320 har sträckningen Tranemo — Svenljunga — Skene — Kinna.
Linje 300 har sträckningen Kinna — Skene — Hyssna — Björlanda — Göteborg.

Svenljunga, Östra Frölunda, Mårdaklev, Kalv, Håcksvik

Linje 161 trafikerar ovanstående sträcka under vardagarna med fem turer, vilka är knutna till trafiken på linjerna 320 och 360, samt för arbete, studier och vardagsresor till Svenljunga.
 

Kalv, Håcksvik, Örsås, Svenljunga

Linje 162 trafikerar ovanstående sträcka under vardagarna med en dubbeltur under skoltid för studier och vardagsresor.

Sidan senast uppdaterad: 2017-07-03 14.06