Du behövs!

Behovet av familjehem och kontaktfamiljer och är stort! Det finns många anledningar till att någon kan behöva en trygg plats i livet.

Familjehem, kontaktfamilj och jourhem samt särskild förordnad vårdnadshavare

Har du möjlighet att hjälpa ett barn, ungdom eller vuxen till en stabilare tillvaro och tryggare framtid? I de flesta fall är det just din erfarenhet som trygg vuxen som behövs genom att finnas där med hjälp, tålamod och trygghet. Just nu är behovet stort av bland annat fler familjehem och kontaktfamiljer.

Bli familjehem 

Bli kontrakterat jourhemöppnas i nytt fönster

Bli kontaktfamilj

Bli särskild förordnad vårdnadshavare


Har du plats i ditt hjärta?

Om du är intresserad av att bli jourhem, kontaktfamilj, familjehem eller särskild förordnad vårdnadshavare är du välkommen att kontakta oss! Kontaktuppgifter hittar du till höger på denna sida. Du kan ochå göra en intresseanmälan och självtest via länken här nedan.

Intresseanmälan hittar du här » länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Lyssna på Mathilda och Hanna

Här möter du personer som mottagit en insats som barn, liksom sådana som har gjort en insats. Mathilda som bott i familjehem, och Hanna som är familjehem berättar om sina upplevelser och tipsar om sådant som kan vara viktigt att tänka på:

Kontakt

Epost till

Just nu söker vi...

Familjehem söks till en kille på 15 år 

Har du möjlighet att bidra till att en 15 årig kille får en trygg och utvecklande start i början av sitt liv i Sverige? Just nu söker vi ett familjehem till en kille från Afghanistan. Killen behöver hjälp att integreras av trygga och omhändertagande vuxna samt stöd i att klara av skolan.Som familjehem i Svenljunga kommun erbjuds ni råd och stöd, utbildning samt ekonomiskt ersättning. Välkommen med din ansökan!

 

Kontaktfamilj sökes omgående till en
8 åring

Vi söker en kontaktfamilj till en 8 åring pojke en helg i månaden. Vi önskar att kontaktfamiljen har erfarenhet av barn och ni behöver vara stabila, trygga och aktiva. Ni behöver kunna ge känslomässig omsorg samt sätta gränser. Det är viktigt att ni som familj inledningsvis är öppna för en nära kontakt med vårdnadshavare.

Familjehem sökes omgående till två pojkar 13 och 14 år

Just nu är vi på jakt efter ett familjehem till två bröder. Du eller ni ska vara ett familjehem med ett stort engagemang, tålamod och känslomässig tillgänglighet. Familjehemmet bör finnas i Svenljunga med omnejd. Som familjehem erbjuds du råd, stöd, handledning och ekonomisk ersättning.


 

Sidan senast uppdaterad: 2018-08-21 11.51