Stöd till barn som är anhöriga

Att vara barn till en förälder eller annan vuxen i din närhet som har en sjukdom, som missbrukar eller som oväntat eller hastigt har dött kan vara jobbigt, men du är inte ensam. Det finns information, råd och stöd att få.

Om din förälder eller annan vuxen som du har i din närhet blir sjuk, börjar missbruka eller hastigt dör förändras väldigt mycket. Ibland blir det aldrig mer som det varit. Vissa barn behöver få träffa någon och prata med och få svar på frågor. Vad var det som hände? Vad får jag känna och inte känna? För någon kan det vara viktigt med stöd och tröst, någon annan känner att det klarar sig själva. I vilket fall så har du rätt att få hjälp.

Du kanske vill läsa en bok eller se en film? Eller ha tips om en webbplats att besöka för att få mer information, eller tips om en stödgruppsverksamhet nära dig där du kan träffa andra barn och unga i samma situation som du.

Hör av dig till oss på anhörigstödet om det är något du undrar över. Kontaktuppgifter hittar du till höger på denna sidan.

För dig som arbetar med barn

Nu finns webbutbildnig för dig som möter barn som anhöriga i ditt yrke. Ubildningen är framtagen av Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) i samarbete med Västra Götalandsregionen. Utbildningen riktar sig främst till personal inom hälso och sjukvård men är öppen för alla. För att komma till utbildningen gå in på www.anhoriga.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller klicka på Våga fråga länken nedan.

Våga fråga!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Epost till

Epost till

  • Ingen giltig användare vald.

Sidan senast uppdaterad: 2018-01-18 13.27