Undermeny

Serveringstillstånd för många vid tillfälligt arrangemang

Om du ska ha ett arrangemang dit allmänheten får komma under en begränsad tid, kanske en konsert eller en festival, så behöver du ett tillfälligt serveringstillstånd för att få lov att sälja och servera alkohol.

Ett tillfälligt serveringstillstånd varar under en begränsad tid eller vid ett enstaka tillfälle.

Om du redan har ett tillstånd

Du måste söka oavsett om du har ett tillstånd sen tidigare eller inte. Du kan till exempel vara etablerad krögare som vid en festival vill servera alkohol på en annan plats än din restaurang. Utredningen går oftast snabbare om du redan har ett tillstånd.

Information och regler

Svenljunga kommuns riktlinjer rekommenderar att endast starköl, vin och andra jästa alkoholdrycker beviljas vid tillfälliga tillstånd. Inte spritdrycker.

Miljö- och byggenheten utreder din ansökan och utredningstiden är vanligtvis två månader. Kom ihåg att ha alla papper klara när du ansöker. Om du måste komplettera med dokument kan vår utredning ta längre tid. 

Om festivalen flyttas till ny plats


Ett serveringstillstånd gäller bara för dig som har fått det och för den mark, lokal eller det område som står i beslutet. Om festivalen flyttas gäller inte tillståndet längre. Du måste då ansöka om ett nytt tillstånd.

Sidan senast uppdaterad: 2018-03-23 11.39