1 mars 2018

Praoplatser sökes

Mogaskolan efterlyser arbetsplatser som vill ta emot praoelever under våren 2018. Det är det åk 8 som står på tur och PRAON kommer ske vecka 16 och 17 och varje elev är ute i en vecka.Genom att ta emot en elev bidrar företaget med en värdeful insats som hjälper ungdomar i sina framtida val.

Att öppna upp för praoelever är också ett sätt att visa vilka arbetstillfällen som finns i kommunen och ett sätt att långsiktigt arbeta med kompetensförsörjning. Genom att ta in en elev kan ni få mycket tillbaka, såsom:Ett tillfälle för er att ge en positiv bild av er yrkesbransch!

  • Samhällsnyttan av att sluta upp kring arbetet med våra ungdomar-morgondagens vuxna och därmed era blivande medarbetare, alltså kompetensförsörjning!
  • Bidra till ortens utveckling och bygga ert varumärke.
  • Möjlighet till nya perspektiv och idéer, både för arbetsplatsen och för eleven.
  • Ge eleven insikt och erfarenhet, som bidrar till väl underbyggda val och därmed förebygga avhopp från gymnasiet. Det gynnar samhället i ett längre perspektiv!

Vi bidrar och ger gärna mer information kring tänkt struktur av PRAON.

Varmt välkommen att höra av dig till Mogaskolans studie-och yrkesvägledare, Carina Svärd, telefon 0325-183 27/carina.svard@svenljunga.se.

 

Sidan senast uppdaterad: 2018-03-05 13.35