18 november 2017

Årets företagare 2017 är korade!

I fredags delades priserna för Årets Företagare, Årets Profil Handel och Service samt priset för Årets Profil Turism ut.

Årets Profil inom Handel och Service i Svenljunga kommun är Anna Erlandsson och Robert Israelsson med sitt företag He & She. Årets Företagare är Lars Liljedahl, PS Auction AB. Vinnarna i det kommungemensamma priset Årets Profil inom Turism Svenljunga-Tranemo är Madeleine Hallberger och Malin Carlén med sitt företag Det goda hos Lisa. 

Vi säger stort grattis till er alla!

Företagsfesten är en gemensam satsning med Tranemo kommun i nära samarbete med Svenljunga Tranemo Tidning och föreningen Företagarna i Kind.

Med Företagsfesten firar vi det lokala näringslivet. Det är en stor, gemensam fest med prisutdelning av Årets Företagare, Årets Profil Turism, Årets Profil Handel & Service. Alla kan nominera och vinnarna tas fram av en jury för varje pris. Inför förra årets Företagsfest utvecklades ett nytt koncept baserat på galan för Årets Företagare - två nya utmärkelser tillkom för att stärka handel, service och besöksnäring i Svenljunga och Tranemo kommun. Företagsfesten är till för alla som bedriver näringsverksamhet i våra kommuner, ett tillfälle att lyfta fram goda insatser, en möjlighet att nätverka och njuta av en festlig kväll i unik miljö. Varje år förvandlar vi en ny lokal för en kväll – det som till vardags är ett växthus eller en lagerlokal blir en spännande festlokal för en enda kväll. Årets fest ägde rum den 17 november på Hedströms Åkeri i Svenljunga.

Vinnare 2017

 

ÅRETS PROFIL TURISM SVENLJUNGA- OCH TRANEMO KOMMUNER

Det goda hos Lisa, Madeleine Hallberger & Malin Carlén

Årets vinnare har på kort tid skapat en välbesökt och attraktiv mötesplats för såväl invånaren som resenären. På ett lyhört och initiativrikt sätt har de gjort satsningar som tillfört ett mervärde även till andra aktörer. Engagemanget och entusiasmen avspeglar sig i menyn med lokalproducerat tänk, så väl som i värdskapet till gästen. Företaget har därmed blivit en viktig aktör i utvecklingen för att öka attraktionskraften på destinationen ut till resenärer och lokala besökare.

ÅRETS PROFIL HANDEL & SERVICE TRANEMO KOMMUN
Thomas Johansson, Antik & Antikvariat Tranan

Vinnaren har genom ett outtröttligt engagemang för samhället och dess utveckling kombinerat ett genuint egenintresse med entreprenörskap. Med stor framgång har han varit drivande i aktiviteter och utvecklat nätverk med andra aktörer för att tillsammans skapa en attraktiv plats. Tranemo kommun har fått ytterligare en attraktion som har blivit ett välrenommerat besöksmål där man kan förkovra sig i gammalt och nytt.

ÅRETS PROFIL HANDEL & SERVICE SVENLJUNGA KOMMUN
He & She, Anna Erlandsson och Robert Israelsson

Med stilmedvetenhet och elegans har man lyckats kombinera den lilla butikens charm med ett rikt och klädsamt urval. Genom att satsa på ett eget koncept har man stärkt sin verksamhet med ytterligare en butik och visar att man, med det rätta modet, kan utveckla handeln i mindre orter.

ÅRETS FÖRETAGARE I TRANEMO KOMMUN
SJÖRREDS Skogsentreprenad AB, Göran Petersson

Med lång erfarenhet har entreprenören visat på långsiktigt fokus på miljön. Genom kloka investeringar, framåtanda och gott samarbetet med olika intressenter bevisar man också att det är möjligt att uppnå långsiktig lönsamhet i en tuff bransch.
Företagets många olika grenar vårdas på ett föredömligt sätt, bland annat genom att ge en bra grogrund för såväl sin personal som skolelever på besök samt genom att erbjuda praktikplatser.

ÅRETS FÖRETAGARE I SVENLJUNGA KOMMUN
PS Auction AB, Lars Liljedahl

En entreprenör som lagt grunden för företagets goda tillväxt och goda resultat i en hållbar bransch med en imponerande verksamhet, främst nationellt. Genom sitt tankesätt att återanvända produkter bidrar företaget till ett mindre miljömässigt
fotavtryck. Tack vare sitt stora sociala engagemang bidrar de också till att skapa bättre förutsättningar för nyanlända att komma in i arbetslivet. En sann entreprenör som dessutom med naturliga krafter skapar en god julstämning för hela bygden.

Sidan senast uppdaterad: 2017-11-18 13.52