Vallokaler

Information om din vallokal hittar du på röstkortet som skickas till dig cirka tre veckor före valet. För att rösta måste du ha med dig id-handling och röstkort.

I vallokalen röstar du på valdagen den 9 september. Du kan även rösta i en röstningslokal på valdagen. Förtidsröstning börjar den 22 augusti och sker i biblioteket.

Karta

Vi har samlat ihop all information om hur röstning på valdagen och förtidsröstning går till tillsammans med en karta över alla lokaler där du kan rösta. Du hittar i en liten version längst ner på denna sida, och kartan i sin helhet hittar du här »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Rösta i vallokal på valdagen

Du som väljer att rösta på valdagen ska rösta i den vallokal som tillhör ditt valdistrikt. Vallokalen står på ditt röstkort. Din folkbokföringsadress styr vilket valdistrikt du tillhör och vilken vallokal du kan rösta i på valdagen. Det finns en vallokal per valdistrikt och det är bara de som är upptagna i röstlängden i valdistriktet som får rösta i vallokalen. Det är också i den vallokalen som rösten blir räknad på valkvällen.

1) Ta valkuvert och valsedlar

Vid ingången till vallokalen brukar det finnas bord där valsedlarna har lagts ut. Genom att ta valsedlar för flera partier kan du undvika att någon får reda på vad du tänker rösta på. Vid ingången till vallokalen står oftast en röstmottagare som delar ut valkuvert och hänvisar dig och övriga väljare till en ledig valskärm.

2) Gör i ordning rösten bakom en valskärm

Bakom valskärmen gör du i ordning din röst. Om det är flera val samtidigt ska endast en valsedel läggas i varje valkuvert. Det finns en penna bakom varje valskärm som du kan använda om du vill personrösta, det vill säga sätta ett kryss i rutan framför den kandidat som du helst vill ska bli vald för partiet.

3) Lämna sedan rösten till röstmottagarna

Därefter går du fram till röstmottagarna och lämnar fram valkuvertet eller valkuverten. När du överlämnar rösten måste du kunna visa att du är du. Det gör du genom att:

  • Visa din id-handling
  • Du är känd av röstmottagaren
  • Någon annan intygar din identitet. Den personen måste i så fall visa id-handling eller vara känd av röstmottagaren.
  • Samtidigt som röstmottagarna prickar av dig i röstlängden lägger de ner valkuverten i valurnorna. Det finns en valurna för varje val.

 

På kvällen när röstmottagningen är avslutad öppnas varje valurna och alla röster räknas.

Öppettider

OmrådeLokalÖppettider
Svenljunga - UllasjöMogaskolan08.00-20.00
Svenljunga - RedslaredMogaskolan08.00-20.00
Högvad - Örsås - RevesjöÖverlida skola08.00-20.00
KindaholmMedborgarhuset, Östra Frölunda08.00-20.00
Hillared - Sexdrega - RoasjöMedborgarhuset, Sexdrega08.00-20.00

Övriga lokaler där du kan rösta på valdagen

Valdistrikt

Plats

Öppettider

 

 

 

Högvad - Örsås - Revesjö

Holsljunga idrottshall

10.00-14.00

 

Örsåsgården

10.00-15.00

 

 

 

Kindaholm

Kalvs bygdegård

10.00-14.00

 

Håcksviks bygdegård

09.00-12.00

 

Mårdaklevs skola

14.00-17.00

 

 

 

Hillared - Sexdrega - Roasjö

Hillareds skola

10.00-15.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Övriga lokaler

Huvudbiblioteket

08.00-20.00

 

 

 

Kontakt

Epost till

Sidan senast uppdaterad: 2018-08-21 13.06