Gratis kollektivtrafik för ungdomar

Judith Fernbom m.fl = 2015.197.619

Jag heter Judith Fernbom, är 16 år och går på Marks Gymnasium. Nyss så fick alla elever bosatta i Marks kommun busskort (fritidskort) som de under sommaren kunde använda som färdmedel. Detta hjälper dem väldigt mycket, och det skulle även hjälpa oss unga i Svenljunga kommun. Därför skulle jag vilja ge som förslag att ni i Svenljunga Kommun skulle testa samma sak.

Delvis för sommarjobben, jag har i år fått jobb, men det kostar mycket pengar att resa fram och tillbaka som jag ska. Ett fritidskort kostar 750kr. Det är ändå en väldigt stor summa att lägga ut. Men som sagt, mitt förslag är att ni gjorde samma sak som de i Mark! Tack för tiden ni gav!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jag är 16 år och går på Marks Gymnasieskola. I Marks kommun har alla ungdomar mellan 15 och 19 år fått ett fritidskort av kommunen så de har gratis kollektivtrafik hela sommaren. Eftersom att jag går i Mark har jag mina flesta kompisar där och måste åka väldigt långt med buss varje gång jag ska träffa dem. Bussresor är ganska dyra och ett fritidskort som gäller tre månader kostar 730 kr, vilket är nästan hela mitt studiebidrag varje månad.

Under sommaren får jag inte ens något studiebidrag och har heller inte fått något jobb, så det blir inte mycket pengar över när jag betalat för mina bussresor. Mitt förslag är att Svenljunga kommun också bidrar ungdomar med gratis kollektivtrafik över sommaren, eftersom att det skulle göra många ungdomar glada och förbättra miljön.