Nya bryggor

Linda Aronsson, Charlott Johansson = 2015.158.829

Jag är boende i Överlida med min man och 3 barn. Vi tillbringar många dagar vid vår badplats Näset i Överlida. Under flera år nu har bryggorna varit så dåliga och jag tycker att ni borde se vilket dåligt skick de håller. De är trasiga, slitna och detta medför att det förra året blev flera getingbon i bryggorna. Detta är rent farligt för barnen att gå ut på. Jag önskar då att överlida kunde få nya bryggor då dessa är många år gamla. Vi har mycket turister som hittat vår fina badstrand och det är sorgligt att vi inte kan erbjuda fina bryggor.

Jag bor med min man och tre tonårstjejer i Överlida, hela familjen tillbringar många timmar varje sommar vid vår fina badplats Näset. De sista åren har dessvärre bryggorna varit under all kritik, brädor sitter löst, spikar som ska hålla fast brädorna sticker upp, har sett någon vaktmästare vid något tillfälle vara där och spika i dessa men de åker ur lika fort igen. Stegen på insidan av bryggan (bryggan ligger som ett bakåtvänt L) är borttagen och en bryggsektion fattas sedan ett par år! Detta är en välbesökt badplats av oss som bor i Överlida men också av de som bor i orterna runt omkring, dessutom är det alltid väldigt många turister där. Överlida byalag städar, krattar och gör fint på Näster inför varje sommar, de har även satt upp en grillstuga och köpt in träbänkar. När det är fint och iordning runt omkring så känns det inte så kul med den risiga, slitna bryggan som ju dessutom är en skaderisk för alla besökare, det är därför önskevärt att detta åtgärdas omgående.