Skateboardpark

2015.142.829

Jag tycker att vi skulle ha en skateboardpark i Svenljunga. Det är många barn och ungdomar (och även en del vuxna) som åker mycket skateboard och sparkcykel som skulle ha en glädje av en riktig skateboardpark eller liknande den i Limmared. Många ungdomar sitter för mycket stilla och behöver aktiveras fysiskt, en skateboardpark skulle bidra till ökad folkhälsa hos våra barn och ungdomar då det är en aktivitet som alla kan ägna sig åt. Det satsas för lite på barn och ungdomar i Svenljunga tycker jag, är inte ens barn intresserade av att spela fotboll eller innebandy så finns det inte mycket att göra här. Det är på tiden att Svenljunga visar att det satsas på våra unga och ge dem något som de tycker är roligt att göra på sin fritid. Jag åkte förbi parken i Limmared häromdagen och såg att det var fullt av barn och ungdomar där som alla åkte tillsammans på sin nivå. Det borde även finnas en sådan i Svenljunga tycker jag och många med mig. Jag förstår att kommunen har en pressad ekonomi för det har man hört så många år nu, men om man kanske kunde arbeta för att samla in pengar via privata sponsorer så kunde kommunen kanske bidra med en del i det hela. Jag vet inte summan det skulle kosta men det går ju att ta reda på. Jag tror det skulle bli succé bland våra barn och ungdomar som bor här och det skulle även dra hit människor i våra kringkommuner tror jag.