Cykelbana mellan Uddebo- Svenljunga

Manda Schillerås254.312

Upplevelser utomhus (outdoor) blir allt mer populärt bland både invånare och besökare från vår närhet, våra grannkommuner/vår närmarknad men också besökare utifrån. Svenljunga har många fördelar med sin natur och sin möjlighet att erbjuda det ?goda livet?. Cykelleder, vandringsleder, fiske och paddling är heta teman i vår kommun och region tillhörande Sjuhärad/Boråsregionen och Västsverige.

För att kunna skapa men också möjliggöra en attraktiv bygd är det viktigt med en säker infrastrukturur miljösynpunkt samt för en förenklad framkomlighet för både invånare och besökare. I dag finns det goda bussförbindelser mellan Svenljunga och Tranemo. Däremot finns det ingen säker cykel/vandringsled längs med 156:an från Uddebo till Svenljunga.

En gång i tiden fanns det ett förslag på en cykelled mellan Uddebo och Svenljunga men som sedan några år tillbaka skjutits fram år efter år. Detta av skäl bl.a pga ekonomiska skäl och andra prioriterade områden.

(......)

Detta medborgarförslag vill påpeka faktum att besöksmål men också förbindelser mellan olika kommuner bör (enligt efterfrågan och ur trygghetsperspektiv) ha trafiksäkra cykelleder för att kunna erbjuda en säker fritid och upplevelse via cykel. Strömsforsgruppen är inte den enda förening eller företag som har upptäckt att efterfrågan på cykel- och vandringsleder är hett just nu. Fler kommuner och regioner satsar på cykelleder och konkurrensen om cyklister är och kommer att bli ännu mera hård. Fördelen med Cykelleden Sjuhäradsrundan är den uppmärksamhet som redan skett kring leden genom media. För att bibehålla attraktions- och konkurrenskraften krävs en cykelled som är helt ihopkopplad under samma villkor. Cykelleden mellan Uddebo och Svenljunga bör därför påskyndas.


Medborgarförslaget i sin helhet finns på kanslienheten på Svenljunga Kommun.

8 av 15 gillar detta
Kommentarer
 1. Admin
  Samhällsbyggnadsnämnden har nu besvarat medborgarförslaget. Den aktuella sträckan är budgeterad som en investering 2017 och man har inte sett någon möjlighet att tidigarelägga den.
  # 16
  2015-11-24
 2. Admin
  Vi har mottagit en skrivelse från Lisbeth Lindgren som önskar en cykelväg från Svenljunga till Uddebo.
  # 7
  2014-11-14
 3. Admin
  Kommunfullmäktige bestämde den 6 oktober att medborgarförslaget överlämnas till samhällsbyggnadsnämnden för utredning och beslut.
  # 6
  2014-10-07
 4. Eva Johansson
  Hej! GC-leden till Uddebo är en viktig länk i Sjuhäradsrundan och jag håller med om att en utbyggnad verkligen skulle höja attraktionskraften. Dessutom har de båda Kindskommunerna ett samarbete som blir djupare och djupare. En gemensam turismstrategi är på plats som exempel. Strömsfors som bruksort har blivit ett varumärke tack vare Strömsforsgruppens proffsiga arbete. Idagsläget ligger investeringen på år 2017, men de positiva effekterna för besöksnäringen bör vägas in i kommande budgetberedning och därmed ett övervägande om möjlig tidigareläggning. Tack för ett bra medborgarförslag :-) Hälsningar Eva Johansson
  # 5
  2014-09-12
 5. Marianne Josefsson
  Instämmer i Mandas förslag.
  Det är bra för en framtida utveckling av kommunikationerna mellan våra kommuner att kunna ta cykeln och cykla säkert när bussar finns på t.ex helger. Det är även en möjlighet för invånare att kunna ta sig till arbete och skola med cykel på ett säkert sätt samtidigt som den motion man samtidigt får ökar möjligheten att bevara sin rörlighet och friskhet. Det är ett utmärkt komplement för cykelturisten som besöker vår kommun.
  # 4
  2014-09-09
 6. Admin
  Om du lämnar en kommentar på detta medborgarförslag senast den 28 september tar vi med den i vårt fortsatta arbete.
  # 2
  2014-09-02
Stängd för fler kommentarer
Dela

Sidan senast uppdaterad: 2014-08-29 16.18

Svenljunga kommun
SE-512 80 Svenljunga | Telefon 0325-180 00 | Fax 0325-185 01 | kansliet@svenljunga.se | Organisationsnummer 212000-1512 | Om webbplatsen | Logga in