Cykelbana mellan Uddebo- Svenljunga

Manda Schillerås254.312

Upplevelser utomhus (outdoor) blir allt mer populärt bland både invånare och besökare från vår närhet, våra grannkommuner/vår närmarknad men också besökare utifrån. Svenljunga har många fördelar med sin natur och sin möjlighet att erbjuda det ?goda livet?. Cykelleder, vandringsleder, fiske och paddling är heta teman i vår kommun och region tillhörande Sjuhärad/Boråsregionen och Västsverige.

För att kunna skapa men också möjliggöra en attraktiv bygd är det viktigt med en säker infrastrukturur miljösynpunkt samt för en förenklad framkomlighet för både invånare och besökare. I dag finns det goda bussförbindelser mellan Svenljunga och Tranemo. Däremot finns det ingen säker cykel/vandringsled längs med 156:an från Uddebo till Svenljunga.

En gång i tiden fanns det ett förslag på en cykelled mellan Uddebo och Svenljunga men som sedan några år tillbaka skjutits fram år efter år. Detta av skäl bl.a pga ekonomiska skäl och andra prioriterade områden.

(......)

Detta medborgarförslag vill påpeka faktum att besöksmål men också förbindelser mellan olika kommuner bör (enligt efterfrågan och ur trygghetsperspektiv) ha trafiksäkra cykelleder för att kunna erbjuda en säker fritid och upplevelse via cykel. Strömsforsgruppen är inte den enda förening eller företag som har upptäckt att efterfrågan på cykel- och vandringsleder är hett just nu. Fler kommuner och regioner satsar på cykelleder och konkurrensen om cyklister är och kommer att bli ännu mera hård. Fördelen med Cykelleden Sjuhäradsrundan är den uppmärksamhet som redan skett kring leden genom media. För att bibehålla attraktions- och konkurrenskraften krävs en cykelled som är helt ihopkopplad under samma villkor. Cykelleden mellan Uddebo och Svenljunga bör därför påskyndas.

Medborgarförslaget i sin helhet finns på kanslienheten på Svenljunga Kommun.