Stugområde vid Holsljunga Camping

Ann-Margreth Karlsson

Vi har en fantastisk kommun, med vacker natur och ett attraktivt läge. Jag ser det som kommunens plikt att ta vara på det vi har att erbjuda, att på olika sätt visa vårt attraktionsvärde för att locka turister och nyinflyttningar till kommunen. Vid kommunens pärla, Holsjöns Camping, finner man en rad med stugor som står på arrendetomter nere vid strandkanten. Stugorna har ett fantastiskt läge vid, som en del ur lokalbefolkningen säger, "Lilla Skrea". Då funderar jag - kan man göra något mer utav detta område, med sitt fantastiska läge?

Mitt förslag är: Utöka stugområdet! Se till att människor får tillgång till vår kommun och dess fantastiska natur, och bidra då också till att öka förutsättningarna att kunna driva campingen som ett vinstdrivande företag! Detta genom att stugägarna har möjlighet att nyttja campingens faciliteter.

Eftersom stugorna redan ligger vid strandkanten så är området redan "förstört". Jag förmodar att om man vill utöka området så är inte motargument, så som "strandskyddet sätter stopp för mer bebyggelse" särskilt tunga i debatten. Använd marken som idag är parkering för att utöka till fler stugtomter och flytta ut parkeringen på exempelvis grönområdet som gränsar till dagens parkeringsyta. På detta sätt utnyttjar vi ett redan befintligt område och "förädlar" det. Vi lockar fler till kommunen, vilket i sin tur ger ringar på vattnet då det gäller handel, skatteintäkter, potentiella framtida kommuninvånare, osv.

Jag sätter mina förhoppningar till att kommunen ser detta förslag som ett seriöst sådant och ser därmed fram emot ett väl genomtänkt svar i frågan.