Skatepark i Svenljunga

2014.101.821

Sedan många år finns det några ramper och hopp för skateboard, kickboards och cyklar vid Moga Fritid, placerade på en yta mellan Mogaskolan och Moga Fritid. Detta är en anläggning som är sliten men fram till nu har den använts en hel del. Utrustningen är ett hemmabygge och på grund av materialen som dessa är byggda av så behövs en hel del underhåll för att upprätthålla en någorlunda bra funktion och säkerhet. Undertecknad har en son som gladeligen föreslår att vi skall åka till just nämnda ställe, jag har ju då också själv sett att den har utnyttjats en hel del.

Skateparker är ju inget nytt påfund men har väl främst funnits att finna i städer. Det har dock byggts många nya (ca 80 st enligt BT) och dessa är en stor samlingspunkt för ungdomar i alla åldrar. I vårt närområde finns flera exempel, där Limmared är närmast, även i Halland finns flera. Jag tillbringar, tillsammans med min familj, delar av sommaren i Falkenberg och har lagt en del tid vid sidan av deras skatepark då min son och hans kompisar varit där. Denna ligger vid en av Falkenbergs större skolor och den används mycket flitigt av barn och ungdomar, även vuxna finns bland besökarna. Det är så populärt att man har fått införa tider när man åker t.ex kickboard respektive skateboard.

Jag föreslår att det på den yta som redan används för detta idag, anläggs en skatepark motsvarande den som finns i Limmared.

Varför?
Om man bygger en professionell park, liknande den i Limmared, så kommer den att hålla under lång tid samtidigt som underhållet är begränsat. Det skulle med största sannolikhet bli en samlingsplats som tilltalar barn och ungdomar i alla åldrar. Detta skulle vara ett framtidsbygge som skapar värde för Svenljunga och för oss som lever här!

Hur?
Undertecknad medverkar gärna för att ett projekt som detta skall kunna genomföras inom rimlig tid. Tar man Limmared som exempel så var detta ett samverkansprojekt mellan flera olika delar, kanske detta skulle kunna vara genomförbart i Svenljunga också?

1 av 10 gillar detta
Kommentarer
 1. Admin
  Samhällsbyggnadsnämnden har nu behandlat ärendet och beslutade den 16 april 2015 att arbeta för att utöka den befintliga anläggningen i samarbete med näringsliv och föreningsliv.
  # 16
  2015-04-21
 2. Admin
  Förslaget är under tjänstemannaberedning på samhällsbyggnadsförvaltningen.
  # 5
  2014-10-03
 3. Admin
  Kommunfullmäktige bestämde den 12 maj att medborgarförslaget överlämnas till samhällsbyggnadsnämnden för utredning och beslut.
  # 4
  2014-05-13
 4. Admin
  Medborgarförslaget kommer att tas upp på kommunfullmäktige den 12 maj. Fullmäktige ska besluta om vilken förvaltning som ska bereda och hantera förslaget.
  # 3
  2014-04-29
 5. Eva Johansson
  Hej!
  Du har helt rätt i att vår lilla skateanläggning vid Moga Fritid utnyttjas flitigt, men tyvärr har blivit ganska sliten. Svenljunga Kommun håller på och tittar på att ersätta den med en ny enkel men helt modern anläggning. Förhoppningsvis blir det en gemensam satsning mellan kommun, företag och ideella insatser, såväl ekonomiskt som arbetsmässigt. Hör gärna av dig om du vill medverka på något vis!
  # 2
  2014-03-26
 6. Admin
  Om du lämnar en kommentar på detta medborgarförslag senast den 25 april 2014 tar vi med den i vårt fortsatta arbete.
  # 1
  2014-03-26
Stängd för fler kommentarer
Dela

Sidan senast uppdaterad: 2014-03-26 11.30

Svenljunga kommun
SE-512 80 Svenljunga | Telefon 0325-180 00 | Fax 0325-185 01 | kansliet@svenljunga.se | Organisationsnummer 212000-1512 | Om webbplatsen | Logga in