Skatepark i Svenljunga

2014.101.821

Sedan många år finns det några ramper och hopp för skateboard, kickboards och cyklar vid Moga Fritid, placerade på en yta mellan Mogaskolan och Moga Fritid. Detta är en anläggning som är sliten men fram till nu har den använts en hel del. Utrustningen är ett hemmabygge och på grund av materialen som dessa är byggda av så behövs en hel del underhåll för att upprätthålla en någorlunda bra funktion och säkerhet. Undertecknad har en son som gladeligen föreslår att vi skall åka till just nämnda ställe, jag har ju då också själv sett att den har utnyttjats en hel del.

Skateparker är ju inget nytt påfund men har väl främst funnits att finna i städer. Det har dock byggts många nya (ca 80 st enligt BT) och dessa är en stor samlingspunkt för ungdomar i alla åldrar. I vårt närområde finns flera exempel, där Limmared är närmast, även i Halland finns flera. Jag tillbringar, tillsammans med min familj, delar av sommaren i Falkenberg och har lagt en del tid vid sidan av deras skatepark då min son och hans kompisar varit där. Denna ligger vid en av Falkenbergs större skolor och den används mycket flitigt av barn och ungdomar, även vuxna finns bland besökarna. Det är så populärt att man har fått införa tider när man åker t.ex kickboard respektive skateboard.

Jag föreslår att det på den yta som redan används för detta idag, anläggs en skatepark motsvarande den som finns i Limmared.

Varför?
Om man bygger en professionell park, liknande den i Limmared, så kommer den att hålla under lång tid samtidigt som underhållet är begränsat. Det skulle med största sannolikhet bli en samlingsplats som tilltalar barn och ungdomar i alla åldrar. Detta skulle vara ett framtidsbygge som skapar värde för Svenljunga och för oss som lever här!

Hur?
Undertecknad medverkar gärna för att ett projekt som detta skall kunna genomföras inom rimlig tid. Tar man Limmared som exempel så var detta ett samverkansprojekt mellan flera olika delar, kanske detta skulle kunna vara genomförbart i Svenljunga också?